Місто

У Житомирі майже 700 спортсменів стали учасниками Олімпійського дня

21 June 2016, 13:00

21 червня майже 700 дітей та дорослих стали учасниками Олімпійського дня, який традиційно відбувся у Житомирі з нагоди відзначення дня заснування Міжнародного олімпійського комітету

Учасники спортивно-масового заходу змагалися з бігу на таких дистанціях:

- 30 – 50 м. – дошкільнята;

- 500 м. – школярі 7 – 10 років;

- 500 м. – 11 – 14 років;

- 1000 м. – школярі 15 –17 років;

- 1000 м. – студенти, молодь;

- 1000 м. – спортивні аматори та ветерани;

- 1000 м. – люди з обмеженими можливостями.

«Цьогорічний Олімпійський день проходить в особливий рік, ми всі знаємо, що це рік 31-х літніх Олімпійських ігор, які відбудуться в Ріо-де-Жанейро. Це найвищий світовий спортивний форум, до якого готуються всі країни. Дуже приємно, що сьогодні до складу збірної команди України входить 5 спортсменів з Житомирщини: Наталія Лупу, Юлія Олішевська, Марія Шаталова, Юлія Єлістратова і Тетяна Рябченко», - зазначив заступник голови відділення НОК України в Житомирській області Леонід Самунь.

Тренер олімпійців Володимир Зорнік розповів, як готував своїх підопічних до Олімпіади, і яких результатів чекає від них.

«Я хочу сказати, що до олімпійських стартів, які відбудуться у Ріо-де-Жанейро, ми готувалися цілий цикл - це 4 роки. Протягом 2015-2016 років завойовували путівки на Олімпійські ігри. Ми знаємо, що буде тяжко, бо там кліматичні умови. Але ми теж вели підготовку в різних умовах: середньогір'я, високогір'я, контрольний старт робили протягом 4 років в різних мікрокліматах. Сподіваємося, що ми приїдемо з перемогою, а перемога на Олімпійських іграх - це у фінал потрапити, і це вже», - сказав Володимир Зорнік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі