Влада

На громадських слуханнях житомиряни висловили довіру в.о. начальника Держгеокадастру

5 July 2016, 18:15

Чи підтримувати Олександра Ходаківського, який зараз виконує обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастру, вирішували на громадських слуханнях у вівторок, 5 липня. Учасники зібрання кілька разів наголосили, що їх цікавить саме моральна сторона питання. Кожен бажаючий міг задати питання безпосередньо самому в.о. начальника. Про себе ж Олександр Ходаківський розповів не багато: родом із Коростеня, родичі проживають в Житомирській та Хмельницькій областях, а в Головному управлінні Держгеокадастру в Житомирській області працює з 2008 року. Певно те, що в.о. начальника місцевий і зіграло вирішальну роль у виборі громади – чи підтримувати Олександра Ходаківського.

«Кожен раз приходив заступник губернатора і казав: Ось призначаємо Ясана. Він все зробить, нема питань. Призначили - чортзна-що вийшло. Прислали іншого товариша з Києва, прийшла сюди чорна сотня «Золоті леви». Охороняти таку значиму і поважну людину, особливо в земельних ресурсах Житомирської області. Не стало його. То дайте цій людині, яка звідси від нас родом, яка хоче працювати, вміє і знає - нехай попрацює і зробить так як треба. Але, Олександр Олександрович, ми вас просимо, і в деякій мірі попереджаємо, переглянути всі професійні якості ваших підлеглих. Тому що ми вже починаємо сумніватись, що в Києві в Держгеокадастрі України сидять професіонали. Там сидять повні «нулі». І якщо ці нулі сядуть знизу, і ви будете їх тут очолювати, то повірте, від нас ніякої допомоги не буде», - впевнений Юрій Кулачок.

Сам Олександр Ходаківський запевняє: готовий працювати багато, адже через часту зміну керівників та останні події, які відбувались у Головному управлінні, роботи накопичилось чимало.

«Хочеться зробити багато всього, і хочеться зробити все одночасно, але там дуже велика заборгованість. І її вирішити я спробую у максимальні строки. Плюс, попутно, є ще маса таких завдань перед Головним управлінням, суто землевпорядних, специфічних, які також потребують розгляду. Все буде паралельно, але першочергове, я думаю, що це всі розуміють, це той баласт, який є, його розглянути в максимально короткі строки», - запевняє Олександр Ходаківський.

Згадав виконуючий обов’язки керівника і про сумнозвісну справу «львівських студентів».

«Там взагалі стільки було озвучено дивних питань. По корупції, по неправомірним діям. Для цього є правоохоронні органи. Якщо якісь факти я виявляю - я не можу сам прийняти рішення, я повинен повідомити у відповідну інстанцію, щоб вони вжили відповідних дій та заходів. Ті дії, які я можу власноруч, до прикладу «львівські студенти», я вжив дії. Сподіваюсь, що в мене буде можливість прозвітувати через тиждень або два. В принципі, накази готуються, інформацію, необхідну для скасування, я зібрав. Чекаємо», - каже в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області

Врешті, після півторагодинних слухань представники громадськості вирішили висловити свою довіру Олександру Ходаківському, але наполягли, що для контролю роботи ГУ Держгеокадастру потрібно створити координаційну раду до якої увійдуть громадські активісти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі