Події

Уночі невідомі розбили рейдовий автомобіль коростенських лісівників

6 July 2016, 11:49

У ніч з 4 на 5 липня невідомі особи порізали шини, розбили лобове та заднє скло в рейдовому автомобілі лісової охорони державного підприємства «Коростенське лісомисливське господарство».

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісо-мисливського господарства.

«Лісівники пов’язують цей випадок  із затриманням двох автомобілів із незаконно зрубаною деревиною, яке державна лісова охорона провела напередодні в Бехівському та Ушомирському лісництві. За фактом нападу державне підприємство «Коростенське лісомисливське господарство» звернулося до Коростенського міськвідділу національної поліції. Варто додати, що це вже не перший випадок застосування грубої сили з боку лісопорушників. В минулому році лісничого цього лісгоспу та його дружину зловмисники побили біля під’їзду будинку після затримання машини з незаконно добутою деревиною. А в сусідньому Лугинському лісгоспі автомобіль лісничого спалили, і лише дивом ніхто не постраждав», – йдеться в повідомленні.

Також прес-служба повідомила, що державна лісова охорона в нашій державі має статус правоохоронного органу.  А відповідно до закону   України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів» працівникам   правоохоронних   органів встановлюється  система  особливих заходів державного захисту від перешкоджання  виконанню  покладених  на  них законом обов’язків і здійсненню  наданих  прав,  а  так  само  від  посягань  на життя, здоров’я,  житло  і майно зазначених осіб та їх близьких родичів у зв’язку із службовою діяльністю цих працівників.

Як повідомляв Житомир.info, у квітня у Житомирській області підпільні лісоруби хотіли вивезти незаконно вирубану деревину автомобілем DAF.

Фото прес-служби Житомирського обласного управління лісо-мисливського господарства

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі