Місто

У Житомирі завершили облаштування Центру захисту тварин на Параджанова

12 July 2016, 08:10

Центр захисту тварин, про який у Житомирі говорять вже багато років, нарешті готовий прийняти перших безпритульних собак. На місці руїн у промзоні на вулиці Параджанова (колишня Баранова) звели європейського рівня центр по роботі з вуличними тваринами, закупили необхідне обладнання і вже підібрали колектив.

«Це перший проект і в Житомирі, і в Україні і дуже хотіли весело це представити, тому ми запросили художників з лялькового театру. Це оплачено дуже небайдужими спонсорами, як і багато того, що всередині. Вони поставилися до цього феєрично і я думаю, що і їм, і місту сподобається. У кабінеті ветеринара вже є стіл для огляду тварин, стіл для опису проблем тварин і  для власників, також тут буде черговий лікар. Найвизначніше місце в нас –  це операційна. Операційна повністю готова до роботи, вже є лікарі, які проходять навчання як хірурги і терапевти. Тож, в нас вже все обладнано. В нас вже підготовлені вольєри до і після операції, де собаки після операції будуть під наглядом лікаря і потім підуть назад в своє навколишнє середовище. Після операції обов’язково здійснюється вакцинація від сказу і протипаразитарні препарати. Також трохи пізніше ми плануємо почати роботу по стерилізації котів», - розповіла начальник відділу по роботі з безпритульними тваринами КАТП-0628 Олександра Мельник.

Не зважаючи на те, що центр вже фактично готовий, робити операції та доглядати вуличних тварин тут поки не можуть – треба ще пройти декілька юридичних процедур.

«Наразі ми вже повністю готові розпочати роботу, в нас повністю готове приміщення, обладнання, медикаменти, персонал. Є формальна проблема. Проблема у реєстрації цього підприємства. Ми маємо ще оформити окремий відділ під назвою «Центр захисту тварин». Це все вимагає певної процедури, в тому числі і винесення на сесію цього питання. Тому все зараз упирається в деяку формальність. Як тільки це завершиться – ми відкриваємось. В першу чергу ми оформимо співробітництво з ветеринарною клінікою «Шанс», хочемо відкрити філію. Ця клініка виграла тендер по стерилізації тварин, в нас вже є певні домовленості, щоб ми допомагали у цьому тендері і також будемо відловлювати собак, стерилізувати і працювати по цій програмі. І, звісно ж, зробимо офіційне відкриття», - каже Олександра Мельник.

Куратори проекту сподіваються, що Центр захисту тварин розпочне свою роботу впродовж місяця. Керівництво ставить перед собою амбітні цілі: в рамках Центру планують облаштувати ветеринарну клініку з повним спектром послуг, готель для домашніх тварин, а згодом проводити кінологічні навчання та каністерапію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі