Місто

Центр, який рятував взимку житомирських безхатченків, може отримати фінансування з міського бюджету

15 July 2016, 15:16

Ліжка з ковдрами та простирадлами, телевізор та просто дах над головою – для більшості безпритульних ці речі недоступні і є чимось фантастичним. Але саме такі умови тепер у Центрі обліку бездомних осіб у Житомирі. Ще півроку тому в цій будівлі по провулку Іподромному були холодні стіни та відсутні будь-які комунікації, але тепер тут є 30 місць, які готові прийняти людей, які опинились у складних життєвих обставинах. Опікується житомирськими безхатченками Владислав Паламарчук. Чоловік каже, завдяки створенню цього центру взимку вдалось врятувати багатьох людей.

«В грудні місяці ми почали працювати як цілодобовий пункт обігріву бездомних осіб. Почула нарешті нас міська влада про те, що наметові пункти обігріву - це злочин. Це трата ресурсів, фінансів, людського часу. Це утопія, займатися цими пунктами обігріву. І як варіант - запропонували зробити у нас. І ми маємо позитивний результат. Як я неодноразово кажу, що в цьому році, взимку 2015-2016 року, у нас жоден безпритульний не замерз на вулиці. Це вперше в нашому місті. Середня статистика - 5-6 чоловік замерзали», - каже голова правління ЖОГО «Милосердя» Владислав Паламарчук.

У центрі обліку бездомних осіб розповідають: запросили мера Житомира, щоб поділитись планами на розширення центру.

«У нас виникла ідея, що ми не будемо обмежуватися цією вивіскою: «Центр обліку бездомних осіб». Чому ми покликали Сергія Івановича? Ми тут плануємо відкриття такого центру, як «Центр соціальної допомоги людям, які опинились в складних життєвих обставинах». Це буде набагато ширше», - каже Владислав Паламарчук.

Під час візиту до центру обліку бездомних осіб міський голова подивився на умови, які створені для людей, які потрапляють в центр, та поспілкувався з безхатченками, життя яких взимку вдалось врятувати. Сергій Сухомлин переконаний: місто повинне взятись за фінансування Центру, а не відвертатись від людей, які потрапили в такі складні обставини.

«Такий центр в області один. І обласний центр не може обійтися без роботи такого центру. Тому що набагато простіше не помічати цих людей на вулиці. Це те, що ми іноді робимо: відвертаємося, проходимо повз, намагаємося не акцентувати увагу своїх дітей. А це живі люди, кожен з них зі своєю життєвою історією, і ці історії не прості. Тому ми не маємо права відвертатися від цих людей. Хотілося б вже у цьому році забезпечити фінансування центру, і до кінця року. Бо попереду опалювальний сезон, і нам необхідно передбачити гроші для того, щоб цей центр зиму відпрацював і збільшив кількість ліжок, які можуть прийняти цих людей», - переконаний Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За словами міського голови, для повноцінної роботи такого центру в рік потрібно кількасот тисяч гривень, і місто в змозі взяти на себе таке фінансування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі