Події

Житомирські податківці з митниками накрили партію нелегальної деревини майже на 7 млн грн

18 July 2016, 14:35

Співробітники податкової міліції Житомирської області спільно з митниками в рамках спецоперації «Рубіж 2016» виявили й нейтралізували нелегальний канал експорту деревини.

Про це Житомир.info повідомили у секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби в Житомирській області.

«Суть незаконної оборудки полягала в наступному: одне з київських підприємств закуповувало у приватних підприємців Житомирщини лісоматеріали, на які не існувало жодних дозвільних сертифікатів та документів походження. Розрахунок проводився за готівку. Далі на кожну партію деревини виготовлялись підробні пакети необхідних документів. Таким чином, сировина готувалась до митного оформлення та відправки на експорт», - йдеться у повідомленні.

За результатами проведених оперативних заходів слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Житомирській області внесло відомості відносно службових осіб підприємства до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

«Співробітниками оперативного управління направлено орієнтування до Житомирської митниці ДФС щодо проведення спецзаходів, передбачених законодавством, стосовно вищезазначених партій товару, які були задекларовані вищевказаним підприємством.

Працівниками  Житомирської митниці ДФС відносно директора підприємства порушено 98 справ про порушення митних правил за ч.1 ст.483 МКУ. Загальна вартість партії деревини становить близько 7 млн грн», - інформує прес-служба.

Всього з початку 2016 року співробітниками ГУ ДФС у Житомирській області в рамках спецоперації «Рубіж 2016» складено 154 протоколи про порушення митних правил на загальну суму майже 16 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в Коростені Житомирської області СБУ викрила фірму, яка нелегально експортувала ліс до однієї з країн Азії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі