Місто

У Житомирі відзначили першу річницю створення Національної поліції

3 August 2016, 19:40

Патрульні машини та спеціальна техніка – на майданчику біля Житомирського драмтеатру, сотні поліцейських, десятки гостей та представники влади у глядацькій залі – так житомирська поліція святкує першу річницю створення Національної поліції України.

Начальник Головного управління Національної поліції в області В’ячеслав Печененко розповів про основні досягнення та проблеми.

«Найголовніша статистика - це те, що до нас повертається довіра населення до нової структури, яка сьогодні святкує першу річницю створення - Національної поліції України. Першим кроком було формування нової патрульної поліції, і після певних серій проведення атестації всіх підрозділів Національної поліції, в тому числі і Житомирської області, це вже перетворення в новому вигляді тієї старої міліції. І навіть призначення мене на цю посаду, суто військової людини, - це також є відзнака того, що зміни приходять. Я секрету ніякого не відкрию, якщо скажу, що в першу чергу проблемою є відсутність в повній мірі професійного особового складу, тому що ряд професіоналів під час переведення в національну поліцію звільнився. Дехто був звільнений за підсумками атестації. І, по-друге, що зараз турбує, це неналежне матеріально-технічне забезпечення. Щоб ми покращували свою службу, треба покращити наш технічний стан, в тому числі автомобільний, форма одягу і решта спорядження, яке необхідно для якісного виконання службових обов’язків», - сказав В’ячеслав Печененко.

Також він зазначив, що незабаром патрульна поліція стане структурним підрозділом ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«До осені цього року, вже майже за місяць, міністр внутрішніх справ пообіцяв, що всі підрозділи, які були виведені з підпорядкування регіональних керівників, вони всі підпадуть знову у підпорядкування безпосередньо на місцях. Тому що не може існувати 2 керівника на одній території. Має бути один керівник, який буде керувати усіма діями всіх підрозділів, які існують на території області», - сказав він.

_

Колишній керівник УМВС в Житомирській області Юрій Демяненко

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі