Місто

«Корольов-фест» у Житомирі триватиме два тижні, а не два місяці, і почнеться пізніше

11 August 2016, 12:25

Заходи у рамках арт-простору «Корольов-фест» на майданчику біля кінотеатру «Жовтень» триватимуть з 27 серпня по 10 вересня.

Таке рішення члени виконкому Житомирської міської ради ухвалили 11 серпня під час позачергового засідання.

«Є пропозиція обмежити у строках. Давайте таким чином – два тижні і після Дня Незалежності, з 27 серпня по 10 вересня. Ми якраз витримаємо траур за загиблими (під Іловайськом) і це припаде ще й на День міста», - сказав головуючий на засіданні перший заступник мера Житомира Олексій Ясюнецький.

Змінити дату і терміни заходу запропонував член виконкому Олександр Таргонський, який акцентував на недоречності проводити розважальні заходи у дні пам'яті за учасниками АТО, котрі загинули в боях під Іловайськом.

«Через 10 днів – два роки, як під Іловайськом загинуло більше півтори тисячі бійців. Я не думаю, що хлопці, які на війні, нас правильно зрозуміють. Треба на три дні взагалі прапори приспустити. Я буду голосувати проти однозначно», - пояснив він і, зрештою, взагалі не голосував за проект рішення.

Більшістю голосів члени виконкому підтримали пропозицію Ясюнецького – «Корольов-фест» триватиме не два місяці, як передбачалося у проекті рішення, а лише два тижні. «За» проголосували 12 з 13 присутніх членів виконкому (загальний склад Житомирського міськвиконкому – 23 людини).

Як повідомляв Житомир.info, на прес-конференції 9 серпня організатори розповідали, що з 12 серпня по 10 жовтня на майданчику біля кінотеатру «Жовтень» планують облаштувати арт-простір, де можна буде слухати виступи місцевих гуртів, дивитися кіно, зустрічатися з письменниками й видавцями та просто відпочивати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі