Культура

Художники із 10 регіонів України написали понад 170 картин з краєвидами Житомира

13 August 2016, 17:06

Підсумки першого міжрегіонального живописного пленеру «Житомирська палітра» підвели 13 серпня виставкою робіт. Загалом на виставці представили понад 170 робіт, над якими впродовж двох тижнів працювати 25 митців із Житомира, Камянця-Подільського, Одеси, Рівного, Києва, Луцька, Полтави, Харкова, Івано-Франківська та Миколаєва.

Житомирські митці зізнаються, що впродовж пленеру вони змогли по-іншому поглянути на своє рідне місто.

«Живучи в Житомирі, по більшості ми працювали у передмісті. Основні наші мотиви були пов’язані з місцями, де людей небагато і можна спокійно вести роботу. Художники, що приїхали в Житомир, відкрили можливість безпосередньо працювати на вулицях Житомира. Тут є мотиви центральних вулиць», - розповідає художник Ігор Воропай.

«Від того, що я потрапила саме на цей пленер, я дуже задоволена. Тому що я дійсно не була в Житомирі ніколи. Це місто мені дуже сподобалося, тому що багато цікавої архітектури, особливо багато церков, костелів. Я чомусь вибрала для себе писати саме цю сакральну архітектуру. Також я задоволена, що коли я сюди приїхала, я тут побачила художників, яких вже знаю, друзів. З тими, кого я не знаю, ми познайомилися і за цих два тижні зріднилися, вже як сім‘я», - розповіла художниця із Кам’янця-Подільського Анна Сушарник.

Під час виставки організатори обрали по дві роботи кожного художника, які стануть власністю міста.

«Ви бачите, скільки робіт було написано за цей час. Дуже тяжко було відібрати, тому що за умовами конкурсу кожен художник дарує дві свої роботи. Але тяжко було вибрати, Ми так вибрали з різноманітними пейзажами, з різноманітними пам’ятками історії, архітектури нашого міста, щоб це насправді була достойна колекція. Загалом 52 роботи, які в подальшому ми оформимо в рами і перша виставка цих робіт буде до Дня міста презентована в Домі української культури», - розповіла заступник начальника управління культури Житомирської міської ради Наталія Марчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі