Політика

Дерибан сільської школи по-черняхівськи

19 August 2016, 16:06

15 серпня сільські активісти Великої Горбаші  забили на сполох, побачивши біля приміщення своєї школи машину та підводу, які були до верху навантажені…зрізаними секціями водяного опалення. Невідомі особи, котрі намагалися вивезти вкрадені в школі речі запевнили, що працюють за домовленістю з начальником Черняхівського відділу освіти Григорієм Сташенком і під керівництвом завгоспа школи Анатолія Рубана.

 Жителі села заблокували транспорт, паралельно намагаючись додзвонитися до сільського голови, керівництва району та до відділку поліції. Незабаром на місце події прибули  сільський голова Ігор Ремез, працівники поліції і сам начальник відділу освіти Григорій Сташенко, котрий відверто не розумів, чому факт розкрадання школи так обурив селян. Це при тому, що великогорбашівська сільська громада ще не надала жодного погодження на закриття своєї школи, а приміщення, з якого вирізали труби й батареї, а як виявилося по факту – перед цим, протягом літа було вивезено весь шкільний інвентар і навіть металеву огорожу, - давно перебуває на балансі сільської ради. Тобто належить громаді, а не відділу освіти.

При всьому цьому, Г.Ф.Сташенко запевняв присутніх, що абсолютно ніяких рішень і погоджень громади для такої ось «оптимізації» йому не потрібно. А той факт, що навіть при остаточному закритті навчального закладу громада і сама б могла вирішити, як розпорядитися шкільним майном, його, як видно з усього, - мало хвилює. Тому, як розповідають селяни, протягом літа було вже вивезено і майно спортивної зали школи (навіть без присутності вчителя фізкультури), навіть жодного м’яча в школі не залишили. Описано також майно їдальні, в яке включили навіть особисті речі кухаря школи.

Працівники районного відділення поліції склали відповідний протокол. А селяни не дали вивезти батареї опалення, розмістили їх у комп’ютерному класі, бо в ньому є решітки на вікнах, і зобов’язавши сільського голову повісити добрячий амбарний замок на двері. Також написали звернення до керівництва району з вимогою розібратися в ситуації, притягнути до відповідальності винних у відвертому розкраданні їхньої школи.

Жителі села запросили на місце події лідера громадської організації «Дістало!» Віталія Журавського з проханням захистити їхні майнові інтереси. «На моїй зустрічі в місцевому Будинку культури не було де й яблука впасти. Люди були вкрай обурені свавіллям депутата обласної ради пана Сташенка. Я вимагаю від прокуратури і обласної ради дати оцінку діям цього державного службовця».

Галина Геніна

Прес-служба громадської організації «Дістало!»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі