Місто

Першокурсники Житомирського військового інституту склали присягу на вірність українському народу

27 August 2016, 14:28

27 серпня 120 курсантів Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова урочисто присягнули на вірність українському народу. Підтримати майбутніх офіцерів Збройних сил України прийшли рідні та близькі. Родичі молодих курсантів розповідають, надзвичайно пишаються, адже в нелегкі для країни часи саме військові своїм життям та здоров’ям забезпечують мирне небо над головами українців.

«Прийшла до свого сина до Дмитра Марчука. Він у нас вже був ліцеїстом в Луцьку, закінчив військове училище. Я думаю, що йому тут буде легше. З якими відчуттями прийшла? Звісно, з відчуттям переживання. Дуже хвилюємось за нього, вболіваємо, щоб у нього все було добре», - розповідає мама курсанта Людмила Марчук.

Привітати свого онука, який стане військовим вже в третьому поколінні, прийшов і полковник Олег Гончарук.

«Поздоровити, привітати і сказати напутнє слово. Приймають присягу на вірність Вітчизні, а отже повинні служити добросовісно. Я бажаю їм успіхів, наснаги, щоб вони добросовісно вчились, здобували свій фах і, звичайно, щоб були дисципліновані», - каже дідусь курсанта Олег Гончарук.

Після зачитування присяги представники духовенства освятили майбутніх офіцерів ЗСУ. Самі ж курсанти переконані, військовослужбовець Збройних сил – це надзвичайно почесне звання. Більшість із них ще з дитинства мріяли присвятити себе службі в армії.

«Це дуже почесно, дуже подобається і дуже давно чекала цього моменту і нарешті це збулось. У мене тато військовий і я з самого дитинства бачила, що таке військова служба і завжди дуже цього хотіла. Моя мама взагалі говорила, що не думала, що я піду, але я дуже хотіла», - розповідає курсант Житомирського військового інституту Іванна Дзюбук.

«Дуже рада, що я вступила в Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова. Це для мене дуже велике щастя, бо це мрія з самого дитинства», - каже курсант Мар’янна Дудка.

Начальник військового інституту Олександр Левченко каже, головне завдання Житомирського військового інституту – підготувати офіцерів-фахівців, які будуть гідно виконувати обов’язок військовослужбовця ЗСУ.

«Взагалі, державний набір у нас 230 чоловік, але присягу сьогодні прийняло 120 чоловік, які не приймали присягу до того. Всі решта – це контрактники, які вже прийняли присягу і вони вже стоять в строю першого курсу. Звичайно, покликання Житомирського військового інституту – готувати офіцерів для Збройних сил саме з інтелектуальних видів озброєння та техніки. Тому тут усе без сумніву буде тільки нарощуватись. Мною вже прийняті рішення та зроблені перші кроки по розгортанню тут, за підтримки наших замовників, нових перспективних систем озброєння, військової техніки, для того. щоб курсанти першочергово оволодівали цими зразками і приходячи у війська вміло їх застосовували у бойових умовах», - розповідає начальник Житомирського військового інституту Олександр Левченко.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі