Місто

Водії нарікають, що вулиця Львівська у Житомирі завузька для двох парковок

12 September 2016, 13:47

По обидва боки на вулиці Львівській у Житомирі облаштували понад 100 паркувальних місць, встановили відповідні знаки парковки та нанесли нову дорожню розмітку.

Проте не всі водії задоволені таким сервісом.

«Незручно вивертати кермо при виїзді зі стоянки. Під кутом потрібно було зробити стоянку, а то виїжджаєш заднім ходом і постійно на зустрічну смугу потрапляєш», - обурюється водій Вальдемар.

«Виворіт керма робити взагалі незручно, якщо правильно запаркуватись, по розмітці. Коли ти здаєш назад, там теж машини стоять, надто вузька дорога для двох парковок. З іншого боку, приємно, що хоч щось роблять, аби це мало сенс. Тому що тут усі паркувались, як хто хотів. У цьому плані зручніше, адже більше паркувальних місць», - говорить Тамара.

Деякі автолюбителі не лише підтримують упорядкування паркувальних місць на Львівській, а й пропонують зробити їх платними та побудувати підземну парковку.

«Чим більше парковок, тим краще. Зараз нові знаки понаставляли, на Театральній взагалі ніде стати. Я думаю, чим більше, ти краще. Ще краще, щоб була підземна парковка, дуже добре було б», - каже Ігор.

«Тут дуже багато сервісних центрів є, і автомобіль потрібно десь ставити. А так нормально. Я іще раніше не погоджувався із платними стоянками, а зараз я розумію: якщо заплатив кошти, людина наглядає. А тут що: зараз можна залишити автомобіль, піти, а, прийшовши, можна не застати ні куртки, ні магнітоли. Тому, я вважаю, що в подальшому можна зробити таку стоянку платною, а чому б ні? Якщо людина буде наглядати за машиною, то мені не буде шкода 5 - 10 гривень заплатити», - запевняє Олег.

Заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук каже: завжди будуть ті, хто проти будь-яких змін. І запевняє: зробити парковку перпендикулярною було єдиним раціональним вирішенням питання збільшення паркомісць на даному проміжку дороги.

«Зробивши так, як є зараз – перпендикулярно, ми створюємо більше паркомісць. Тому що площа, відповідно, є меншою під одне паркомісце, аніж, коли б ми розмічували ялиночкою. Більше того, вулиця залишається з двостороннім рухом, і на сьогоднішній момент можна запарковуватись як справа, так і зліва. Якби ми зробили ялиночкою, то,  їдучи з Покровської до вулиці Небесної Сотні, то запаркуватись було б в рази не зручніше. Є варіанти понадземних парковок, вони розглядаються, ведуться переговори по місцях, потенційних для їх облаштування. Намагаємось вдосконалюватись, навіть зробили по вулиці Львівській «антикарманник» для того, щоб зробити перехід безпечнішим для пішоходів», - пояснює Дмитро Ткачук.

За словами Дмитра Ткачука, незабаром паркомісця з’являться по вулиці Небесної Сотні, Грушевського та Київській.

Як повідомляв Житомир.info, днями на вул. Львівській у Житомирі облаштували понад 100 паркувальних місць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі