Влада

В.о. голови Житомирської ОДА запропонував керівникам об’єднаних територіальних громад допомогу в реалізації проектів

21 September 2016, 14:13

20 вересня під час робочої наради керівники об’єднаних територіальних громад доповіли т.в.о. голови Житомирської ОДА щодо реалізації інвестиційних проектів у своїх громадах, використання бюджетних коштів, цілей, на які вони спрямовуються, обговорили пропозиції щодо перерозподілу невикористаних залишків.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської ОДА.

«Директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Роман Щебетов повідомив, що майже за 9 місяців функціонування громад 58 проектних заявок, поданих ними, отримали погодження в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України на загальну суму 48 млн 938 тис. грн. Ще 3 заявки знаходяться на розгляді в Мінрегіонбуді і при їх погодженні громади Житомирщини отримають ще 4 млн 962 тис. грн. Частина коштів вже надійшла на рахунки ОТГ та активно використовуються для відновлення інфраструктури та соціальних закладів, а вільні залишки коштів перерозподілено на інші об’єкти. Зокрема, Народицька ОТГ спрямувала  5,7 млн. грн на реконструкцію 6 шкільних котелень, капітальні ремонти приміщень 3 закладів освіти, 2 сільських клубів, 3 закладів охорони здоров’я, 4 водогінних мереж, 2 доріг. Нерозподілений залишок коштів у вигляді 2 проектних заявок (капітальний ремонт артезіанських свердловин в с. Закусили та капітальний ремонт приміщення амбулаторії в с. Залісся) на розгляді в Мінрегіонбуді. Для реконструкції дорожнього покриття 2 вулиць Високівська ОТГ вже використала 1 млн 537 тис. грн субвенції, а вільні залишки – 340 тис. 511 грн планують до кінця року спрямувати на  капітальний ремонт адмінбудівлі. В Тетерівській ОТГ нерозподілених залишків державної субвенції немає. На капітальний ремонт вуличної дороги, 2 закладів освіти, адмінбудівлі, виготовлення 2 проектно-кошторисних документацій використано вже 1 млн 632 тис. 20 грн.

Всі керівники ОТГ області розуміють важливість використання державної субвенції та прикладають максимуму зусиль для того, аби до кінця 2016 року кошти були ефективно використані та завершені розпочаті проекти, а жителі громад залишились задоволеними результатами об’єднання», – йдеться в повідомленні.

Ігор Гундич запевнив голів ОТГ, що облдержадміністрація готова допомогти будь-якій громаді в її розвитку і відповідно вирішити проблеми, які виникають під час роботи.

«Я прекрасно розумію перспективу об’єднаних громад у нашій області. До кінця року ви маєте ефективно використати кошти, які надійшли для реалізації проектних заявок вашої громади. Якщо для цього потрібна наша допомога, ми готові вам її надати. Розраховуйте на нашу підтримку», – наголосив т. в. о. голови Житомирської облдержадміністрації

За результатами наради т.в.о. голови облдержадміністрації Ігор Гундич доручив керівникам ОТГ посилити контроль щодо темпів і якості виконання робіт, які фінансуються за рахунок державної субвенції на розвиток інфраструктури та коштів ДФРР.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська область – в лідерах по невикористанню субвенції для об’єднаних територіальних громад.

Фото прес-служби Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі