Місто

Секретар Житомирської міськради поскаржилась на переповненість школи, в яку ходить її син

21 September 2016, 17:55

Проблема переповнених шкіл торкнулася родини секретаря міської ради Наталії Чиж. Про це вона розповіла на засіданні виконкому 21 вересня.

«Школа № 12, діти просто бігають по школі, їх розбивають на групи, дійшло до того, що уроки проводять в кабінеті завуча. Або не потрібно набирати таку кількість учнів в ці школи, бо діти і батьки мають великий негатив. У мене дитина там навчається, кошти вкладали в класи, ремонтували, здавали кошти, а тепер не маємо свого класу, ми не розуміємо, чому ми це робили, навіщо ми ремонтували свій клас, якщо діти там взагалі не знаходяться?», - сказала Наталія Чиж.

Начальник міського управління освіти запевнив, про цю проблему знають і щоб вирішити її, планують добудувати ще один корпус.

«Ми можемо запропонувати батькам 12-ї школи перейти до інших закладів, які менш наповнені, але вони хочуть у 12-ту школу. Ви знаєте у нас зараз вивчається питання добудови корпусу до дванадцятої школи, після цього ми можемо виходити з пропозиціями про проект і добудову. Але чому нас не вистачає приміщень, тому що в нас попит перевищує пропозицію, тому що у нас багато хочуть навчатися у 12-й школі, 12-та школа користується підвищеним попитом», - сказав Валентин Арендарчук.

Директор школи пояснює, проблема існує ще й тому, що для вивчення низки предметів кожен клас ділиться на підгрупи. Хоча й підтверджує, що у школі вчиться більше дітей, ніж повинно було б навчатися.

«Так, у нас у школі 752 дитини на перше вересня, а школа розрахована на 580 місць. Ця школа має проблему досить тривалу, яка сягає більше 15 років, до 20, тому що у нас школа спеціалізована і класи поділяються на три групки, з першого класу англійська мова і з п'ятого класу німецька мова, і у зв'язку з тим, що така велика кількість, а запитана школа і дуже багато бажаючих навчатися в школі, у нас створюються такі умови, що нам класів не вистачає. І зрозуміло, що виникають накладки, щоб перевести роботу школи в одну зміну», - каже директор школи №12 Петро Котенко.

Очільник управління освіти наголошує, 12 школа не єдина має так проблему.

«Школа №23, 25 гімназія, 12 школа, 3 гімназія, 21 школа, - у нас дійсно центр міста переповнений, тому що це центр міста», - каже Валентин Арендарчук.

І доки у центрі Житомира школярі тісняться, у місті працюють малочисельні школи - №1, 10, 15, 32 та 35, доцільність існування яких міська рада збирається вивчати.

«Є у нас малочисельні школи, тому проголошувалося створення робочої групи або комісії щодо вивчення доцільності існування малочисельних шкіл, тому що витрати там достатньо великі, треба рахувати гроші і визначати доцільність існування малочисельних шкіл, де до трьохсот дітей», зазначив Валентин Арендарчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі