Події

Через отруєння алкоголем один житель Житомирської області помер, ще двоє втратили зір

29 September 2016, 12:21

Після вживання підробної горілки один житель Бердичева помер, а ще двоє опинились у лікарні із тимчасовою втратою зору.

Про це Житомир.info розповідає перший заступник начальника Головного управління ДФС у Житомирській області, керівник податкової міліції Іван Гілета.

Податківці кажуть, що усі потерпілі придбали алкоголь сумнівної якості у знайомого.

«Ця горілка була замовлена мешканцем Бердичева через інтернет і поступила до Бердичева через логістичну компанію. Відповідно людина прийшла в пункт видачі товарів, заплатила кошти і отримала дану горілку. Дану горілку, як він казав під час першого допиту, нібито для власних потреб. Коли ми встановили, що люди потрапили в лікарню і допитали цих людей, які тимчасово втратили зір, вони сказали, що вони її купляли в даної особи. Тоді дана особа зізналась, що реалізовувала, продавала горілку. Він замовив її в тетрапакетах 10 літрових, в яких зараз продають підроблену горілку, приніс додому і вдома він вже розливав в пластикові пляшки і продавав серед своїх знайомих, товаришів, колег по роботі. Після того, як ми поїхали в лікарню, ми встановили, що перед цим 21 вересня один чоловік від вживання даного сурогату помер. Він потрапив в лікарню і через день помер. На даний час експертиза ще не проведена, але скоріше за все там є метиловий спирт. Але експертиза ще не проведена і точно не доведено, що там є всередині. В даний час особа затримана, він ще не заарештований, але сьогодні ми плануємо оголосити йому підозру. Вчора зареєстровано кримінальне провадження за статтею 204, частини 3 КК України «Незаконне виготовлення та реалізація підакцизних товарів». І сьогодні плануємо оголосити йому підозру і вирішувати питання, щодо його арешту. За дане кримінальне порушення відповідальність передбачається у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років», - розповідає Іван Гілета.

Встановити усі обставини справи вдалось працівникам податкової міліції спільно з працівниками прокуратури.

«У нас надійшла інформація від наших колег з Харківщини, звідки даний сурогат приїхав. Ми почали дану інформацію відпрацьовувати, встановили особу, встановили через яку логістичну компанію він отримував фальсифіковані алкогольні напої. І вже далі ми від того відштовхувались, і від того працювали», - каже Іван Гілета.

Податківці застерігають, що придбання та вживання підробної підакцизної продукції може зашкодити здоров’ю та навіть життю громадян.  

«Користуючись нагодою, я би хотів усіх мешканців Житомира і Житомирської області застерегти і навіть попросити: не вживати алкогольні напої і не купувати алкогольні напої невідомого походження, які невідомо ким виготовлені і невідомо ким реалізовуються. Якщо людина хоче випити, або є якесь свято, то краще піти в магазин, а ще краще в спеціалізований магазин, купити якісну алкогольну продукцію. І не ставити під ризик своє життя та здоров’я», - закликає перший заступник начальника Головного управління ДФС у Житомирській області Іван Гілета.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі