Місто

Замість ринку «Рада» у Житомирі хочуть побудувати житлові будинки

3 October 2016, 17:29

У Житомирі на частині території ринку «Рада» може з’явитися житлова забудова.

3 жовтня на сайті мерії опублікували проект рішення сесії Житомирської міської ради «Про надання дозволу на розроблення детального плану території в межах вул. Небесної Сотні, пров. Житній ринок, вул. Хлібна, вул. Б.Тена в м. Житомирі».

«Відповідно до звернення товариства з додатковою відповідальністю «Фірма Рада» щодо надання дозволу на розроблення детального плану території кварталу в межах вул. Небесної Сотні, пров. Житній ринок, вул. Вул. Хлібна, вул. Б. Тена в м. Житомир (…) міська рада вирішила: надати дозвіл на розроблення детального плану території кварталу в межах вул. Небесної Сотні, пров. Житній ринок, вул. Хлібна, вул. Б.Тена в м. Житомирі  для житлової та громадської забудови. Замовником розроблення містобудівної документації, зазначеної в пункті 1 цього рішення,  визначити департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради», - йдеться у документі.

Головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова розповіла  Житомир.info, що власник ділянки, яка знаходиться на частині території ринку «Рада», має намір розташувати там житлову забудову з розміщенням на перших поверхах громадських об’єктів. 

«На цьому кварталі є земельна ділянка, яка перебуває у приватній власності фірми «Рада» з цільовим призначенням для комерційної діяльності. У власника є наміри вкласти інвестиції в житло з обслуговуванням. Тобто, змінити цільове призначення на змішану функцію – житлова і громадська, і для цього потрібно розробити детальний план території. Тобто, це будуть житлові будинки з об’єктами громадського призначення на нижніх поверхах», - пояснила Черкасова.

Як повідомляв Житомир.info, питання «Про надання дозволу на розроблення детального плану території в межах вул.Небесної Сотні,  пров. Житній ринок, вул. Хлібна, вул. Б.Тена в м. Житомирі» стоїть під номером 49 у порядку денному сесії міської ради, яка відбудеться 13 жовтня 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі