Політика

Патріотичне виховання починається змалечку, – Олена Галагуза

13 October 2016, 15:46

У дитячому садочку №27 із символічною назвою «Полісяночка» відбувся патріотичний захід до Дня захисника України. Традиційно малята вітали своїх батьків – учасників АТО. Також на свято запросили друзів дошкільного закладу.

Дітлахи в яскравому національному вбранні співали українських пісень, танцювали та дарували гостям подарунки, створені власними руками. Присутні не могли стримати сліз, адже діти щиро промовляли сакральні слова «Слава Україні» та дякували тим, хто захищає нашу землю від ворога.

Справжньою реліквією садочка є прапор України з автографами морських піхотинців. Жовто-блакитний стяг для малечі привіз волонтер, капелан Андрій Виноградський, який нещодавно відійшов у засвіти. Посмертно нашому славетному землякові було присвоєно звання почесного громадянина міста Житомира разом з Олегом Ольжичем та Сергієм Корольовим.

Андрій Виноградський постійно відвозив на схід допомогу воїнам, зокрема й ті речі, які збирали батьки та дітлахи дитсадочка. У дитсадку вкотре проводять акцію по збору допомоги для учасників АТО. Протягом місяця кожен зможе зробити свій внесок для підтримки героїв.

На заході була присутня депутат обласної ради Олена Галагуза. Її чоловік зараз також воює на сході країни. Олена виховує донечку, якій ще немає року. Тому й сама не могла стримати сліз, звертаючись до діток та їхніх батьків – захисників України. Вона підкреслила важливість патріотичного виховання маленьких українців. Те, як вихователі прищеплюють малятам любов до України й повагу до її героїв, – це велика місія, від якої й залежить майбутнє існування нашої Батьківщини.

«Дивлячись у дитячі очі, чуючи з яким трепетом вони вимовляють слово Україна, утверджуюся в думці, що нашій Неньці бути. Цей святковий захід напередодні свята Покрови та Дня Захисника надзвичайно важливий для патріотичного та духовного виховання маленьких українців. Я живу в цьому районі, тут минуло моє дитинство. І тому я як усіляко буду підтримувати дитсадок, аби підтримати цих чудових діточок», – сказала Олена Галагуза.

Завдяки клопотанню Олени Володимирівни, Житомирська обласна рада виділила 30 тис. грн. на ремонт витяжки для їдальні дитсадочка. Також депутат закликала батьків та вихователів звертатися з усіма наболілими питаннями.

Садочок №27 є одним з найошатніших у місті, завдяки піклуванню батьків та команди вихователів і працівників закладу під керівництвом його очільниці Олени Олегівни Радько. Однак без допомоги громадськості та влади садочку не обійтися.

От і сьогодні присутні змушені були акцентувати увагу на сумному. Депутат облради Олена Галагуза наголосила, що абсолютним звірством є те, що дітлахи міських садочків досі змушені мерзнути. Через монополізацію стратегічних об'єктів маленькі житомиряни не можуть вчасно отримати тепло. Поки одні захищають країну на фронті, інші обдирають її як липку. Добробут дітей – це найперше завдання представників усіх рівнів влади та свідчення відповідальності бізнесу.

Прес-служба фракції «Об’єднання “Самопоміч”» у Житомирській обласній раді

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі