Політика

Напередодні Дня Захисника України біля житомирської школи висадили горобинову Алею Пам’яті

13 October 2016, 17:22

Горобинову Алею Пам’яті біля школи №28 висадили представники Громадської Організації «Об'єднання "Самопоміч"» разом зі старшокласниками. Таким чином, вони вирішили вшанувати героїв, які віддали життя за Незалежність України.

«Активісти ГО «Об'єднання "Самопоміч"» спільно з учнями 28 школи вирішили напередодні дня захисника України висадити таку алею пам'яті в честь загиблих хлопців. Чому саме горобина, тому що ягоди горобини символізують кров. Кров загиблих наших хлопців. Ми звернулися до 28-ї школи тому, що тут патріотичне виховання на досить високому рівні, плюс територія школи дозволяє посадити таку алею», – розповіла активіст ГО «Об'єднання «Самопоміч» Наталія Чісліна.

Учні 28-ї школи щороку висаджують дерева на шкільному подвір’ї. Цього разу до роботи зголосилися хлопці-старшокласники.

«Напередодні дня Захисника України учні 11-х класів висаджують таку алею, хочуть показати, що вони справжні чоловіки і вони хочуть, щоб їхні діти, коли виростуть і прийдуть до школи, побачили, що кожен із них посадив своє дерево, зробив свій вклад в школу», – зазначила педагог-організатор ЗОШ №28 Аліса Вигівська.

«Я вважаю, що кожен повинен підтримувати патріотизм, адже Покрова – це таке свято, яке відзначалося ще за часи козаків, тому треба зберігати цю традицію і не забувати про неї», – сказав учень ЗОШ №28 Микола Українець.

Учні школи №28 обіцяють доглядати за Алеєю Пам'яті і сподіваються, що усі 30 дерев перезимують.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі