Місто

Під кам’яною брилою завглибшки 1 м на Замковій горі в Житомирі знайшли нові уламки предметів старовини

4 November 2016, 15:24

Під час розкопок на Замковій горі в Житомирі археологи виявили велику кам’яну брилу, з-під якої вдалося викопати нові цікаві артефакти.

Про це 3 листопада повідомили на сторінці у Facebook Житомирського обласного краєзнавчого музею.

«Під час розчистки на глибині трохи більше 1 метра натрапили на велику кам’яну брилу. На вільній площі, поза брилою, заглибилися ще на два штика. У культурних нашаруваннях та викидах ґрунту виявлено чимало цікавих артефактів. Серед них фрагменти глиняного посуду, у тому числі доволі масивних уламків верхніх частин горщиків і тарілок, металеві і скляні вироби, фрагменти пічних кахлів, уламок керамічної люльки, срібні монети, свинцеву пломбу чи печатку», - йдеться у дописі старшого наукового співробітника відділу досліджень Житомирського обласного краєзнавчого музею Олександра Тарабукіна.

Він також пише, що роботи у південно-східній частині Замкового майдану тривають з 21 жовтня.  

4 листопада на сторінці краєзнавчого музею в соцмережі повідомляться про чергові «дивіденди» від археологічних розкопок.

«Вже вдруге фонди нашого музею поповнилися новими археологічними артефактами. Дякуємо Чесновському Олександру Олександровичу за переданні речі, які є частинкою історії!», - йдеться у дописі.

Як повідомляв Житомир.info, у перший день розкопок на Замковій горі в Житомирі археологи знайшли предмети побуту 17-18 століття.

Фото зі сторінки у Facebook краєзнавчого музею

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі