Події

Житомирські рятувальники за час негоди уже витягли зі снігу 6 вантажівок, 2 легковики та 1 мікроавтобус

13 November 2016, 12:03

У зв’язку з погіршенням погодних умов, на території Житомирщини почастішали випадки потрапляння транспортних засобів у снігові замети. 13 листопада, станом на 10:00, бійці ДСНС вже 10 разів залучалися до проведення аварійних робіт по буксируванню автомобілів на автошляхах області.

Про це повідомляють на сайті управління ДСНС в Житомирській області.

«Так, вночі, особовий склад частини спеціальної техніки аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС Житомирщини вивільнив із снігових заметів 4 вантажних та 2 легкових автомобілів на автошляхах Житомирського району. О 07:34 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на 181 км траси Київ-Чоп, поблизу села Молодіжне Пулинського району, через складні погодні умови з’їхав у кювет вантажний тягач «IVECO». За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул рятувальників 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини у складі 4 чоловік. По прибуттю до місця події, бійці ДСНС за допомогою буксировочного тросу вилучили автомобіль із снігового замету. Подібні аварійні роботи також були проведені поблизу с. Кам’янка Житомирського району, с. Старочуднівська Гута Романівського району та у селищі Любар. Загалом тут було вилучено із снігових заметів 2 вантажні автомобілі та 1 мікроавтобус», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у зв’язку з просуванням південного циклону на територію десять регіонів України та, зокрема Житомирської області, на 13 листопада синоптики прогнозували суттєву зміну погодних умов: похолодання, уночі до 7 градусів морозу, вдень від -3 до +2. Також очікується сніг, місцями – дуже сильний, налипання мокрого снігу, ожеледиця, хуртовини, посилення вітру до 17-20 м/с. У ніч із 12 на 13 листопада внаслідок несприятливих погодних умов (сніг, мокрий сніг, пориви вітру, дощ), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 16 населених пунктів Житомирщини.

Фото з сайту управління ДСНС в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі