Місто

У Житомирі на колінах проводжали в останню путь загиблого військовослужбовця 72 Гвардійської ОМБР

19 November 2016, 17:13

Близько двох сотень житомирян прийшли 19 листопада на майдан Корольова в Житомирі, щоб попрощатись із загиблим під Авдіївкою військовослужбовцем 72 Гвардійської ОМБР.

Вшанувати пам’ять Сергія Ходоровського прийшли викладачі Житомирського технологічного університету, де він навчався, студенти та бойові побратими. Люди розповідають, загиблий був відповідальною та чесною людиною.

«Ми дійсно пам’ятаємо його студентом. Знаєте, він за час навчання вирізнявся з усіх одногрупників досить великою відповідальністю. Він завжди вболівав за своїх друзів, за своїх колег. Таким ми його і пам’ятаємо до сьогодні, хоча вже пройшло декілька років після того, як він випустився. Але усі викладачі його пам’ятають, кафедра його пам’ятає. Для нас на сьогодні це великий біль. Це не перший випускник, який загинув в зоні АТО. І сьогодні ми прийшли з колегами, з викладачами, зі студентами, щоб вшанувати пам’ять», - розповідає ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов.

Бойові побратими Сергія Ходоровського кажуть, на нього завжди можна було покластись навіть у найскрутніших ситуаціях.

«Він був сержантом, командиром відділення. Разом із ним ходили на блокпости. Вірніше ми одне одного міняли. Дуже порядна людина, хороший товариш, сім’янин. Я нічого поганого не можу про нього сказати», - каже бойовий побратим загиблого Роман Сікан.

«Молодих хлопців, які не обстріляні були, він їх ховав, не пускав саме коли були тяжкі бої. Сам в цей час відстрілювався. Загинув під час сильного мінометного обстрілу, під час бою. Міна розірвалась поряд і уламки посікли. Загинув як герой у промзоні», - каже заступник командира батальйону 72 Гвардійської ОМБР Іван Дубей.

До житомирян, які прийшли в останню путь провести загиблого під Авдіївкою українського вояка, звернулась також і дружина Сергія Ходоровського.

«Хочу сказати, що він був не тільки найкращим героєм, він був найкращим чоловіком, батьком, він був найкращою, справедливою, доброю людиною, чесною і порядною. Він завжди приходив усім на допомогу і ніколи не кидав своєї справи. Якщо потрібно було йти до кінця - він завжди йшов до кінця. Я йому дуже вдячна за те, що він прожив життя, тільки дуже шкода, що воно так рано обірвалось. Дякую тобі коханий, що ти в мене був. Я тебе ніколи не забуду, я тебе кохаю і ти в мене найкращий в світі», - сказала дружина Сергія Ходоровського Світлана.

В останню путь загиблого військовослужбовця 72 Гвардійської ОМБР житомиряни проводжали на колінах. Поховали полеглого героя на житомирському Смолянському військовому кладовищі.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі