Місто

У шести дитсадках міста відновили роботу басейнів і на черзі ще два, – мер Житомира

6 December 2016, 12:21

Уже протягом тижня в Житомирському центрі розвитку дитини №68 працює відновлений басейн, у якому відбуваються заняття для дошкільнят. За словами директора дитсадочка, з дітьми працює спеціальний педагог, а заняття з плавання відбуваються двічі на тиждень в усіх групах, окрім дітей раннього віку.

Перевірити якість і режим роботи відновленого басейну до дитсадка приїхали чиновники міської ради на чолі з мером Житомира Сергієм Сухомлиним. Міський голова переконаний, за останній час вдалось суттєво змінити підхід до матеріального забезпечення дошкільних навчальних закладів.

«Якщо кілька років тому ми говорили, що в садках не вистачає миючих засобів або немає пластикових вікон, то сьогодні ми вже переходимо на новий етап. У цьому році ми вже капітально ремонтуємо харчоблоки, а також дійшли до наступного етапу, коли в садках відновлюються басейни. Це те, що дітям необхідно для того, щоб вони розвивалися здоровими. Тут був басейн, але три роки він не працював. У цьому році були проведені роботи. 900 тис. грн було виділено з міського бюджету. Зараз басейн вже відновлений і працює. Це радість для дітей, це насправді здорово», – каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Відновлені басейни вже працюють в шести дошкільних навчальних закладах. Утім, робота зі створення умов для фізичного розвитку дітей не припиняється.

«Зараз паралельно виділені гроші і ведуться роботи, в наступному році ми відкриємо ще два басейни в двох садочках. Це дитячий садок №25 та №61. Два садки в наступному році отримають такі ж басейни, і ми поступово переходимо до іншого рівня», – каже мер Житомира.

ї

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі