Влада

Новопризначений директор КП «Житомиртранспорт» розповів, чим займатиметься на посаді і яку зарплату отримуватиме

6 December 2016, 17:21

Впровадження електронного квитка – основне, чим займатиметься новопризначений директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

Про це він розповів у коментарі Житомир.іnfo.

«Став я директором комунального підприємства з 1 грудня. Підприємство має займатися тим, що впроваджуватиме електронний квиток, і обслуговуватиме транспортну інфраструктуру: обслуговування зупинок, графіків руху, знаків і такого іншого. І плюс диспетчиризація, контроль, GPS-моніторинг за маршрутками, за комунальним транспортом для контролюючих органів управління транспорту, Укртрансінспекції для вжиття ними якихось заходів щодо приведення перевезень до певних правил чи норм. Чому я? Я взагалі допомагав Дмитру Григоровичу (Ткачуку) з впровадженням електронного квитка, супроводжував його впровадження і надалі основним пріоритетом буде саме електронний квиток. Оскільки це буде саме той інструмент, за допомогою якого ми зможемо привести перевезення в місті Житомирі під контроль, приймати будь-які стратегічні рішення, базуючись уже на конкретних даних, як то кількості перевезених пасажирів по конкретним зупинкам, по кількості пільговиків, по кількості інших категорій пасажирів. Ось цим всім буду я займатися», – сказав Іван Фурлет.

Також він розповів, що нині у нього нема підлеглих, команда тільки формується.

«Власне, підприємства як такого зараз ще не існує, тобто його діяльність була припинена десь у 2013 році. Зараз я займаюся тим, що реєструю формальні процедури проводжу, ну і зараз переді мною задача набрати відповідний штат і починати впроваджувати електронний квиток у транспорті. Поки що ми починаємо з комунального транспорту, в тому числі з кондукторами, але в перспективі глобальна наша мета – перейти від людського фактору, тобто від продажу квитків разових кондукторами до безквиткової системи, зараз є відповідний законопроект відповідний, який пройшов перше читання у Верховній Раді. Тобто ми очікуємо, що скоро не потрібно буде видавати квитки і, відповідно, не потрібні кондуктори. Ми спонукатимемо громадян купувати саме електронний квиток, ведемо перемовини з “Ощадбанком”, зокрема, раніше був підписаний меморандум про співпрацю між міським головою і “Ощадбанком” щодо випуску пільгових карт, пенсійних посвідчень, який вже є досвід в “Ощадбанку” з транспортним модулем, який дозволить цими картками в тому числі користуватися у транспорті.

Стратегічно, у першу чергу, ми захистимо житомирян, наших місцевих пасажирів. Передбачається, що буде підвищення вартості проїзду, відповідно, разовий проїзд буде коштувати дорого і буде вигідно, саме житомирянам, купувати проїзні квитки тривалого користування, так звані пластикові карти. Стратегічна мета, уже глобальна – це перевести увесь громадський транспорт, у тому числі приватних перевізників на цю систему. Відповідно, щоб це дало можливість створити взагалі єдиний квиток і щоб будь-який пасажир міг не задумуватись про те, в який він тролейбус сів, як йому доїхати. Він зайшов один раз, відповідно, заплатить за поїздку протягом години. Чи це буде проїзний тривалий, проїзний тривалого користування, чи то місяць, чи тиждень, чи будь-які інші варіанти. Ось, відповідно, це дасть можливість управляти усією транспортною системою у місті та зробити її гнучкою», – сказав він.

Іван Фурлет також розповів, яку зарплату буде отримувати.

«Зараз ставка згідно контракту 5700 грн, відповідно, поки що вона така. Якою вона буде, оцінюватиме міський голова чи міська рада, яка затверджуватиме фінансовий план підприємства і житомиряни, які скажуть: чи справляюся я зі своїми повноваженнями, чи не справляюся», – розповів він.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі