Влада

Заступники мера Житомира під час звіту говорили про футбол та тролейбусну лінію на Маликова

22 December 2016, 12:17

Наприкінці сесії міської ради 21 грудня депутати заслухали звіти двох заступників мера Житомира – Матвія Хренова та Дмитра Ткачука. Розпочинається звіт зі слів подяки.

«Я в першу чергу хочу подякувати усім управлінням, з якими я співпрацюю, тому що була проведена титанічна робота – велика кількість понаднормових годин. І все, що було зроблено, було зроблено завдяки їм. По-друге, якщо говорити про ті речі, які потрібно виправляти, про це ми говоримо багато на депутатських комісіях і це дійсно правда, то спочатку потрібно замовляти проекти і тільки після цього просити кошти. Бо ті випадки, коли ми не встигали по строках, завжди були пов’язані лише з тим, що проекти або дуже довго розроблялись, або лежали на експертизах», - сказав заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Серед основних досягнень за рік заступник мера, який відповідає за напрямки культури, медицини та освіти, визначає оновлення харчоболоків та забезпечення приймальних відділень лікарень медикаментами. Депутатів зацікавило питання діяльності новоствореного муніципального футбольного клубу.

«Поговоримо про футбол. Чому про футбол, та тому що усі інші управління: охорони здоров’я, управління освіти, культури і так далі, ми з вами обговорюємо щодня, а про футбол немає інформації. Дякуючи колегам, мене включили до наглядової ради і я тепер буду в курсі. І два запитання: які були поставлені завдання перед нашим клубом, адже гроші були виділені, і МФК Житомир - це футбольна візитівка міста Житомира? Вони їздять і по Україні, побували і в Харкові, і в інших містах нашої держави. І друге запитання: якщо ці завдання не виконані, то які управлінські методи і заходи здійснені щодо покращення результатів МФК Житомир?», - допитувався депутат міськради Валерій Горб.

Відповідаючи на запитання, Матвій Хренов запевнив: жодних претензій до діяльності МФК у нього немає.

«Ті завдання, які стояли перед муніципальним клубом в перший рік їх існування, вони були виконані. Вони створили команду, вони створили навіть три команди: молодіжна, мініфутбольна і основна. Завданням на цей рік, у другу чергу, була підготовка до Другої ліги, і якщо б був реконструйований стадіон, то в наступному році вони б вже могли грати. На сьогоднішній момент вони до цього вже організаційно готові. Якщо ми говоримо про завдання, які перед ними стояли, то вони, я вважаю, виконані на 95%», - відповів Матвій Хренов.

Також депутат міськради Олег Черняхович запитав у заступника міського голови про долю кінотеатру «Жовтень». Депутата зацікавило, коли в приміщенні в центрі Житомира буде створено молодіжний арт-центр.

«Стосовно кінотеатру «Жовтень», то в цьому році ми провели конкурс на кращу архітектурну концепцію. Це був всеукраїнський конкурс. Був визначений переможець, і в наступному році ми будемо проводити якісний і довготривалий процес проектування. Тому що об’єкт є великим і складним. Для того, щоб у нас із цим проектом не було проблем, ми створюємо групу авторів, ми туди долучимо ту групу авторів, яка перемогла, щоб вони свої ідеї могли зберегти. І 2017 рік буде присвячений великому проектуванню», - прозвітував Хренов.

Наступним звітувати до трибуни вийшов заступник мера Дмитро Ткачук, який відповідає за транспортний напрямок. Серед головних здобутків за рік заступник міського голови перелічив оновлення світлофорів на перехрестях в Житомирі, роботи щодо впровадження електронного квитка та проведення тролейбусної лінії на Маликова. Стосовно проведення нового тролейбусного маршруту у депутатів виникли питання.

«Я вже підіймала в цій залі це питання і сьогодні хочу до нього повернутись і задати конкретно. Хочу отримати конкретні відповіді. Існує проект, який пройшов державну експертизу на роботи четвертого рівня складності, яким є будівництво тролейбусної лінії. І пов’язане із цим питання: чи має наше комунальне підприємство ТТУ відповідну ліцензію на виконання таких робіт?», - запитувала Наталія Леонченко.

Відповідати на це запитання Дмитру Ткачуку допоміг безпосередній виконавець робіт.

«Проект насправді існує, він пройшов експертизу. У нас є технічний нагляд, який наглядає за виконанням робіт. У нас є всі документи для того, щоб підтвердити право на виконання цих робіт. Я не знаю, ліцензія або НЕліцензія. Для цих робіт не потрібна така ліцензія, про яку ви говорите. Ми ці мережі ремонтуємо, ми їх обслуговуємо і ми їх будуємо, ми маємо на це право», - сказав директор КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Андрій Нечуйвітер.

«Я вам скажу інше: не читайте «жовту» пресу. Це третього рівня складності об’єкт. І ДБК відкрила декларацію, то вона перевірила усі установчі документи підприємства-підрядника. А в даному випадку і замовником, і підрядником є ТТУ. І дала дозвіл на початок цих робіт», - додав заступник мера Дмитро Ткачук.

Окремі питання в депутатів виникли і стосовно роботи приватних перевізників.

«Ми на сьогоднішній день бачимо, що більшість перевізників не дотримуються ні кількості графіків, ні схем руху маршрутів. Скажіть, які ви особисто, як заступник міського голови, вживаєте заходів: чи висуваються претензії, чи фіксується це актами, чи розриваються договори? Наскільки ви просунулись у цьому напрямку? Тільки, будь ласка, коротко», - продовжила допитуватись Наталія Леонченко.

«Чотири маршрути – розірвані договори, 78 складених актів, у яких зафіксовані порушення умов договору. І в тому конкурсі, який проводився за мого керування як голови конкурсного комітету, в умовах договору була прописана фінансова санкція. На відміну від тих договорів, які були заключені в 2015 році терміном, ще раз наголошу, на п’ять років, за умови внесення в договір лише за згодою сторін, що суттєво нас обмежує. Ми можемо хотіти все, що завгодно. Але поки перевізник не погодиться підписати такі зміни в договір – він захищений», - відповів на це Дмитро Ткачук.

Після промов заступників мера депутати міської ради проголосували за те, щоб взяти їх звіти про діяльність на посаді впродовж року до відома.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі