Місто

Глінтвейн з мідного чану, узбецький плов та справжні хачапурі: чим пригощають житомирян на Різдвяному ярмарку

23 December 2016, 19:19

Глінтвейн, пунш, медовуха, шашлик, плов, шурпа, шаурма, бургери та ковбаски – це далеко неповний перелік того, чим можна поласувати на цьогорічному Різдвяному ярмарку.

Аби відпочинок гостей був ще більш комфортним, організатори облаштували окрему фуд-зону на майданчику біля кінотеатру «Жовтень».

Про те, чим пригощають на фудкорті розповів директор компанії «Інформбюро» Ярослав Гапоненко.

«Насправді, ми дуже ретельно і довго готувались до цього свята. На цьому фудкорті, ми представляємо сім ресторанів. «Фергана» - у нас там є шеф-кухар узбецької кухні, його звуть Бахтіор. Він дійсно із Фергани. Досить класний робить плов, дуже смачний і декілька м’ясних страв, які дійсно здивують житомирян своєю смакотою та витонченістю. Друга наша локація це – «Спотикач». Житомиряни бачили його у минулому році на Різдвяному ярмарку, як завжди він буде радувати всіх смачними ковбасками, смачним глінтвейном, медовухою. Ще одна концепція у нас є - це «Генацвалє». Два грузини Бадрі та Гіві дуже старалися, привезли обладнання для того, щоб робити справжні хачапурі з сулугуні, тому можна спробувати. Оскільки зараз піст, кожного дня вони готують смачний плов з грибами, без м’яса, тому можна прийти покуштувати. Є декілька страв, чашушулі смачний і сьогодні вони приготували для житомирян суп харчо. Дуже смачна у них є наливочка, називається кальвадос і глінтвейн, які вони варять тут же на вогні, в казанах. На нашому фестивалі також є відомий «Fat Papa» - це смачні бургери. Цього року вони також готують булочки та котлети на справжньому вогні, на грилі, тому дуже смачні сендвічі. Також, у нас є «Шаурма», де Джозеф класно готує. Він сам з Близького Сходу, з Палестини, він на цьому знається. Найкраща шаурма в Житомирі - це у нього. Окраса нашого фудкорту - це «Глінтвейня». Якщо ви бачите, у нас є мідний великий чан, ми його спеціально замовили з Португалії, хлопці у нас готують дуже смачний глінтвейн. Декілька видів є, ви можете побачити там справжні спеції. Це гвоздика, кориця, кардамон, мускатний горіх, духмяний перець і є декілька дуже смачних пуншів. Ми в цьому році не піднімали ціни, у нас глінтвейн, на приклад коштує 15 грн маленький стаканчик, 25 грн великий. Це ті ж самі ціни, що і в тому році. Не хотіли підіймати, бо хочемо, щоб новорічні свята, новорічні страви і напої були доступними. Тому всіх запрошуємо, ціни доступні», - розповів Ярослав Гапоненко.

Фоторепортаж про вечірній Різдвяний ярмарок дивіться тут

Ярослав Гапоненко

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі