Місто

Напередодні Нового року у Житомирі приготували 254-літровий казан глінтвейну

30 December 2016, 20:14

Увечері 30 грудня на Михайлівській урочисто відкрили льодові фігури. Усі скульптури із криги встановлені за спонсорські кошти, а монтувати їх почали ще вранці.

«Третій рік поспіль ми на Різдвяному ярмарку виставляємо виставку льодові фігур. І третій рік поспіль це все відбувається завдяки спонсорам. Тому дуже велике спасибі ми хочемо сказати компанії «Екта», котра надала гроші на виготовлення і встановлення цих чотирьох фігур. Що це за фігури і що вони символізують. Перша – це логотип міста Житомира, котра була дуже популярна в минулому році, тому ми вирішили її залишити і встановити в цьому році теж. Далі – це чотири цифри «2017». Це новий рік, в якому нам доведеться жити усі 365 днів. І ще дві фігури: одна з них - це півник, як символ нового року, вогняний півник. Ми, можливо, навіть зробимо його червоним, щоб він палав, і найголовніша фігура, котрою ми пишаємось – це фігура янгола, який буде охороняти Україну і наше місто протягом усього року», - розповідає керівник проекту «Різдвяний ярмарок – 2017» Олександр Рєвнівцев.

«Ми, компанія «Екта», є частиною житомирського спільноти. Нам дуже приємно, що в цей раз ми змогли внести свою частку в гарне свято, в гарну традицію у вигляді цих льодових фігур. Ми впевнені, що вони принесуть багато радості і натхнення для наступного року», - вважає генеральний директор компанії «ЕКТА-Пром» Руслан Вдовенко.

Окрім льодових фігур, напередодні Нового року на Різдвяному ярмарку приготували рекордно велику кількість глінтвейну.  

«Сьогодні нас дивує дійсно великий глінтвейн. Він рекордний, шукали інформацію сьогодні, який найбільший глінтвейн в Україні в цьому році, але не знайшли і тому вважаємо, що наш глінтвейн є найбільшим. Це дуже великий глінтвейн, для цього ми привезли величезний чан. Ємність цього чану ми сьогодні перевірили, це 254 літри. Рекордний глінтвейн у 254 літри. На його виготовлення пішло сухе вино, більше кілограму кориці в паличках, аніс, гвоздика, духмяний перець та приблизно три кілограми апельсинів та лимонів. Тому всіх запрошуємо на «Глінтвейню» спробувати дуже смачний та класний глінтвейн», - каже організатор проекту «Корольов-fest» на Різдвяному ярмарку Ярослав Гапоненко.

Фото запалних льодових скульптур дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.infoорганізатори Різдвяного ярмарку - Житомирська міська рада та Фонд родини Розенблат за сприяння управління культури Житомирської обласної державної адміністрації. Генеральний спонсор – Житомирський лікеро-горілчаний завод, спонсори - ЗАТ «Житомирські ласощі», «Кромберг енд Шуберт», «ЛаМода». Спонсор Резиденції Святого Миколая – ПП Fortress, спонсор дитячої локації – житловий комплекс «Домашній». Партнери – ГО «Мьюзік Бразерс», ГО «Житомир, зроби голосніше».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі