Влада

«Шлюб за добу» тепер можна зареєструвати і в Житомирі

4 January 2017, 16:45

Уряд розширив пілотний проект із запровадження спрощеної процедури реєстрації шлюбу на вісім нових міст, серед яких є Житомир.

Відповідне розпорядження прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 28 грудня.

«Внести зміну до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 р. № 502 «Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу» (Офіційний вісник України, 2016 р., № 57, ст. 1978), замінивши слова «та Сєвєродонецьку» словами «, Сєвєродонецьку, Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Миколаєві, Кам’янець-Подільському, Рівному, Житомирі та Харкові», - йдеться у документі.

З метою апробації європейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану 13 липня 2016 року розпорядженням Кабінету Міністрів № 502 було запроваджено пілотний проект щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем. Наразі він реалізується у найбільш популярних туристичних містах Києві, Львові, Одесі, Херсоні та на територіях наближених до зони проведення антитерористичної операції – у містах Маріуполі та Сєвєродонецьку. Послугою щодо спрощення реєстрації шлюбу в цих регіонах вже скористалося більш ніж три тисячі пар, що свідчить про неабияку популярність її серед споживачів.

«Поширення пілотного проекту на територію інших регіонів України надасть змогу максимально наблизити цю адмінпослугу до населення, створивши при цьому максимально зручні умови для реалізації громадянами права на шлюб. Спрощена процедура державної реєстрації шлюбу дозволить оцінити доцільність внесення відповідних змін у сфері державної реєстрації актів цивільного стану», - зазначається у поясненні до розпорядження на Урядовому порталі.

Як повідомляв Житомир.info, за 10 місяців 2016 року в Житомирі зменшилася кількість шлюбів та збільшилася кількість розлучень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі