Місто

Напередодні різкого зниження температури та снігопадів у Житомирі зібрався штаб щодо прибирання снігу

5 January 2017, 13:21

Щоб запобігти виникненню можливих надзвичайних ситуацій від різкого зниження температури та снігопадів, які очікуються вже 6 січня, заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко спільно з начальником управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення скликали штаб, щодо прибирання снігу, до якого входять як управління та департаменти міськради, так і представники ЖКГ, РЕМу, водоканалу та патрульної поліції.

«Синоптики прогнозують значне пониження температури до - 20, крім того обіцяють сніг, вітер до 15 м/с, що може значно ускладнити забезпечення життєдіяльності нашого міста. Якщо аналізувати на цю хвилину, то до восьмої години ранку ми вже проїхали усі складні місця, які можуть ускладнювати рух транспорту. Скрізь транспорт рухається у нормальному, звичайному режимі», - розповідає начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради Микола Дідківський.

«Виходять всі на лінію, тролейбусні маршрути теж, всі працюють по графіку і затримок немає», - запевняє заступник начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Валентин Васянович.

Начальник управління комунального господарства Олександр Марцун запевняє, нині для прибирання вулиць від снігу залучено 12 одиниць техніки, у нічний же час їхня кількість сягає 20.

«В ніч на 5 січня працювало 20 одиниць техніки: 7 піскорозкидачів, 5 плужно-підмітальних автомобілів, 5 підмітальних тракторів, один екскаватор та 2 грейдери. Використано 196 тонн відсіву та 12 тонн солі. Денна зміна також заступила, у них 12 одиниць техніки, в принципі робота організована», - доповідає начальник управління комунального господарства Житомирської  міської ради Олександр Марцун.

Однак є ділянки доріг, прочистити які заважають припарковані обабіч дороги транспортні засоби. У цій ситуації, в дію вступатиме патрульна поліція.

«Ми зможемо евакуйовувати транспортні засоби, якщо вони суттєво перешкоджають дорожньому рухові і порушують правила дорожнього руху», - зазначає заступник керівника управління патрульної служби у м. Житомирі Сергій Ганський.

Контролює процес прибирання снігу і «Інспекція з благоустрою м. Житомира». Зокрема, за період листопада-грудня 2016 року інспектори склали понад 450 приписів та більше 20 протоколів. Тетяна Степаницька каже: якщо одні виправляються та прибирають, то є й такі, з якими домовитися надто важко.

«Складніша ситуація у нас із автозаправками. Ні заїзди, ні виїзди, ні їхні території почищені ввечері не були, навіть проїжджаючи близько 23-ї години автомобілі до них заїжджали і навіть пробуксовували. Сьогодні ми це питання поставимо на дуже серйозний контроль, якщо ні, то будемо застосовувати заходи, щодо складання протоколів про адмінправопорушення», - ділиться заступник начальника КП «Інспекція з благоустрою м.Житомира» Тетяна Степаницька.

Заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко зазначає, оперативний штаб з ліквідації негоди працюватиме цілодобово, що і дасть можливість уникнути та подолати можливі надзвичайні ситуації.

«Оперативний штаб буде працювати цілодобово, на це є розпорядження губернатора нашого, голови облдержадміністрації і я хотів би, щоб ми при нагоді могли зібратися оперативно», - зазначив заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі