Місто

Пластуни всьоме привезли до Житомира Вифлеємський вогонь миру

5 January 2017, 17:37

Вже всьоме в переддень Різдва, 5 січня, представники національної скаутської організації «ПЛАСТ» привозять до Житомира Вифлеємський вогонь миру. Пластуни розповідають: естафету їм передали київські скаути, які зустрічали вогонь на кордоні Польщі з Україною. Члени скаутської організації певні, завдяки вогню миру не лише об`єднують людей, а і передають їм радість, тепло та мир.

«Це своєрідна скаутська естафета. Ми його отримуємо на кордонах країн. Запалюється він наприкінці листопада в місті Вифлеємі, в місті народження Ісуса Христа. Ця традиція діє з 1988 року, її започаткувала телерадіокомпанія ORF з міста Лінц - це Австрія. Ми його отримали в Києві, привезли до Житомира і одразу передали до костелу Святої Софії та Йоана з Дуклі, тобто римо-католики вже його отримали своєрідним доповненням до святої вечері для багатьох християн», - розповідає член національної скаутської організації «ПЛАСТ» Леонід Мацієвський.

«Також ми завжди передаємо в лікарні, сиротинці та тим людям, які цього найбільше потребують. Тим, хто не може святкувати Різдво у своїх домівках, або вимушені святкувати його в інших місцях. Також ми хочемо передати владі, щоб їхні кабінети теж освітлювала ця свічка, цей вогонь, світло Різдва», - каже скаут Катерина Лозинська.

«Це поширення різдвяної радості, того щастя, народження Ісуса Христа Спасителя», - додає Леонід Мацієвський.

Зустріти скаутів та прийняти Вифлеємський вогонь миру прийшли як представники міської та обласної влади, так і небайдужі житомиряни.

«Ви знаєте, тримаю цей вогонь і мені так тепло. І від людей, ось так дивишся на них, то і від людей тепло іде, від всіх, хоч і сонечка немає на вулиці, але тепло», - зізнається Ольга Лаговська.

«Мені радісно і добре», - каже Єгор Залізко.

«Буду дуже щаслива принести це до своєї сім’ї, у свою оселю мира і тепла», - сказала Анна Шахбазян.

Далі Вифлеємський вогонь миру житомирські пластуни передадуть до Свято-Михайлівського кафедрального собору та до Української Греко-Католицької Церкви.

 
 
 
 
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі