Місто

У міськраді збираються створити комісію, яка вирішуватиме проблему дублюючих світлофорів у Житомирі

18 January 2017, 16:44

Після реконструкції світлофорів на деяких вулицях Житомира водії скаржаться на відсутність дублюючих пристроїв оптичної сигналізації. Кажуть, що повертати ліворуч на перехрестях тепер мусять фактично навмання. Зокрема це стосується перетину вулиці Східної та проспекту Незалежності. У міській раді про таку проблему знають і збираються невдовзі створити комісію, яка займатиметься її вирішенням.

Про це повідомила начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Вікторія Климчук-Побережник 18 січня під час засідання виконкому.

«Кожне встановлення світлофора попередньо пропрацьовувалося і з поліцією, і з нашим управлінням, і з «Міськсвітло». Це не просто – не захотіли і не встановили там світлофор. Проводилася попередня велика робота. До того ж, ми знаємо проблему дублювання світлофорів, працюємо над цим і маємо створити комісію, до якої будуть входити всі компетентні органи, які допоможуть нам так, щоб дублюючі світлофори були встановлені таким чином, щоб якомога було краще водіям кермувати і для недопущення небезпечних аварійних ситуацій на дорогах. Рішення буде підготовлене за тиждень. Якщо питання в тому, щоб надрукувати документ, – то це зовсім короткий термін. Якщо ж ми говоримо про те, що склад комісії має бути таким, який дійсно зможе опрацювати це і внести туди (у проект рішення, – ред.) всі їхні функції і висновки, то тоді це вже займе декілька днів», – зазначила Вікторія Климчук-Побережник.

Питання відсутності дублюючих світлофорів і необхіності їх встановити порушив член виконкому Руслан Годований.

«Знаю, що ви давно працюєте в транспортній сфері, – хотів би почути від вас дві речі. Перше: реконструкція нових світлофорів. Чи було це погоджено з працівниками ДАІ, якщо там вони є, чи інші... І ваше бачення як спеціаліста, чи є доцільним, і чи не несе це небезпеку – світлофори, які не дублюються по лівій стороні, – для водіїв. Особливо, коли вони роблять лівий поворот», – звернувся він до керівника управління транспорту та зв’язку.

Разом з тим у коментарі Житомир.info Руслан Годований розповів, що така проблема наявна зокрема на перехресті вулиці Східної та проспекту Незалежності. Відтак, водії змушені здійснювати маневр повороту ліворуч, по суті, не бачачи відповідного сингалу світлофору.

«Не знаю, де саме по місту встановили нові світлофори. Кажуть, їх уже є близько дев’яти. Принаймні, я бачив на перехресті Східної та Ватутіна (після перейменування проспект Незалежності,– ред.). Уявіть, ви їдете по Ватутіна вбік «Метро» і вам треба повернути ліворуч. Так, один світлофор є, перший, – отой, який на першому перехресті, а на іншій стороні світлофора немає. Тобто якщо ви виїжджаєте на центр перехрестя або трошки далі машиною, то ви не зрозумієте, можна вам здійснювати лівий маневр чи ні. По суті, водії повертають ліворуч уже без світлофора, бо не бачать його взагалі, бо його немає. Їх (світлофори) зняли уже після реконструкції, вважаючи, що вони не потрібні. А це може призвести до суттєвих аварій, бо коли водій повертає без світлофора, це означає, що він не розуміє, на яке світло рухається», – пояснив він.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2016 року по вулиці Східній у Житомирі старі світлофори замінили на сім нових і планували міняти об’єкти також і по вулиці Івана Мазепи. Кошторис одного об’єкта становить близько 350 тис. грн.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі