Місто

Житомиряни можуть у реальному часі слідкувати за комунальною технікою, яка прибирає або ремонтує

20 January 2017, 15:50

Контролювати роботу комунального транспорту у реальному часі відтепер можуть житомиряни. Компанія «Дозор» розробила вебсайт «Моніторинг комунального транспорту». Зайшовши на сайт comm.dozor.tech кожен житомирян в режимі реального часу може бачити всю комунальну техніку у місті.

Про необхідність такого кроку і переваги програми 20 січня розповів міський голова Сергій Сухомлин.

«Щиро кажу, що ми не були готові до такої зими. Техніки відверто не вистачає і на найближчу сесію міської ради ми будемо виносити пропозицію про закупівлю техніки для прибирання міста. Ми підбираємо той комплект техніки, який можна буде використовувати і в зимовий час, і влітку. Ми підбираємо техніку, яка прибиратиме і тротуари, і міжбудинкові проїзди. Паралельно у людей виникає багато запитань, чому в момент снігопаду не чиститься конкретно їхня вулиця. Варто розуміти, що для того, аби якісно очистити місто, необхідно 30-40 одиниць техніки, яка постійно працює. І в пікові навантаження просто нема такої кількості техніки. Для того, щоб люди , що техніка дійсно працює і техніка є, було моє розпорядження про виведення gps-трекерів у спеціальну програму для того, щоб будь-який житомирянин міг подивитися кількість техніки, яка працює у даний момент в місті, де вона працює, щоб здійснювався контроль за роботою цієї техніки», - сказав міський голова.

Також Сергій Сухомлин розповів, що крім gps-трекерів на техніку будуть встановлювати прилади, які дозволять контролювати роботу механізмів.

«Не секрет, навіть якщо йде машина, так званий пилосос, вона може йти з увімкнутою щіткою, може з вимкнутою. Ніби техніка рухається, а прибирання може не проводитись. Тому ми будемо ставити додаткові прилади на всі механізми та агрегати – це стосується техніки усіх комунальних підприємств, у тому числі екскаваторів, які виїжджають на аварійні роботи. Ця інформація буде виводитися на сайт і кожен житомирянин зможе зайти, подивитися, де працює у даний момент техніка. Після того як я встановив цю програму собі на комп'ютер, одна одиниця техніки у нас була у місті Малині», - зазначив Сергій Сухомлин.

Комерційний директор компанії «Автоімідж» Андрій Умінський розповів, що на вебсайті рух комунального транспорту відображається у реальному часі. Машини розділені по трьом видам робіт: прибирання міста, вивіз сміття та ремонтні роботи. За допомогою сайту можна визначити місцезнаходження кожного транспортного засобу, належність до комунального підприємства і номерний знак, а також напрямок руху кожної машини. Важливим є те, що на розробку програми не витрачено ні копійки з міського бюджету.

«Наша компанія підтримала дану ініціативу, вона збігається з місією нашої компанії, тому не було залучено бюджетних коштів», - пояснив Андрій Умінський.

Якщо сайт користуватиметься широким інтересом у житомирян, розробники обіцяють зробити мобільний додаток для більш зручного користування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі