Культура

Житомирська міськрада збирається надавати гранти з бюджету творчим колективам та громадським організаціям

27 January 2017, 10:30

Влада Житомира збирається затвердити Положення щодо порядку проведення конкурсу з надання фінансової підтримки творчим колективам та громадським організаціям на реалізацію соціально-культурних проектів.

Відповідний проект рішення виконкому опублікований на сайті міської ради 26 січня.

«З метою створення сприятливих передумов для розвитку творчості громадських організацій, надання їм матеріально-фінансової підтримки на виконання суспільних завдань, на виконання Комплексної цільової програми розвитку культури міста Житомира на 2015-2017 роки», затвердженої рішенням Житомирської міської ради  від 21.12.2016 року № 478, та  статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет міської ради вирішив затвердити Положення щодо порядку проведення конкурсу з надання фінансової підтримки творчим колективам та громадським організаціям   на реалізацію соціально-культурних проектів», - йдеться у проекті рішення.

Видатки на фінансування творчих проектів провести за рахунок коштів, передбачених на реалізацію проектів (заходів), затверджених Комплексною цільовою програмою розвитку культури міста Житомира на 2015-2017 роки.

«Учасниками конкурсу можуть бути громадські та інші організації, які зареєстровані як неприбуткові, діяльність яких поширюється на територію м. Житомира, за винятком релігійних організацій, політичних партій та бюджетних установ. Учасники конкурсу  не можуть мати непогашену заборгованість з надання фінансових чи описових звітів відповідно до раніше укладених договорів з виконавчими органами міської ради. Учасники конкурсу, які отримали за реалізацію соціально-культурного проекту у поточному році оцінку 10 і менше балів, не можуть бути учасником конкурсу у наступному році. Для участі у конкурсі соціально-культурних проектів громадські організації протягом терміну, вказаного в оголошенні про конкурс, заповнюють на офіційній веб-сторінці  Житомирської міської ради аплікаційну форму конкурсу», - йдеться у проекті Положення.

На фінансову підтримку соціально-культурних проектів використовуються кошти, передбачені у кошторисах управління культури Житомирської міської ради. Мінімальний розмір фінансової підтримки на реалізацію соціально-культурного проекту становить 10 000 грн., максимальний – 50 000 грн.

Прийом заявок на конкурс соціально-культурних проектів на 2017 рік планують проводити з 1 по 25 березня 2017 року. У наступні роки конкурс хочуть проводити щорічно – з 1 по 25 грудня року, що передує.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року в Житомирі вперше проводили голосування щодо визначення проектів, які будуть фінансуватися за кошти бюджету участі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі