Місто

У житомирському гідропарку розпочалося святкування Масляної

25 February 2017, 14:26

У житомирському гідропарку на Корбутівці опівдні 25 лютого розпочалося святкування Масляної – зустрічі Весни і проводів Зими.

Біля канатної дороги встановили ринг, де проходять виступи колективів та окремих виконавців, поряд влаштовують «фізкультхвилинки» для дітей, щоб зігрілися. Поряд проходять різні майстер-класи. Зокрема, представники Спілки майстрів Полісся привезли в парк справжній ткацький верстат і навчають ремеслу всіх бажаючих. Поряд продаються святкові ляльки-мотанки із символом Сонця в руках.

Учасники вікторин та конкурсів отримують бонуси у вигляді сонечок, які можна обміняти на млинці. Для всіх інших млинці платні і коштують від 12 до 20 гривень в залежності від начинки.

На території дитячого пляжу відбувається ритуальне дійство із лялькою-опудалом та багаттям.

Сюжет про проводи Зими в житомирському парку дивіться тут

Нагадаємо, цього року житомиряни та гості міста святкуватимуть Масляну упродовж двох днів. 25 лютого головне дійство відбуватиметься у гідропарку на Тетереві, святкова програма триває також у п’яти інших районах міста.

26 лютого святкові заходи пройдуть у парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна. Оновлену програму святкування дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, в селищі Романів Житомирської області проводи Зими відсвяткували 23 лютого.

Масляна на вулиці Маликова. Фото житомирянки з соцмережі:

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі