Влада

У ніч на Великдень у Житомирі планують пустити громадський транспорт у кожен мікрорайон

10 April 2017, 15:51

На Великдень транспорт у Житомирі не курсуватиме упродовж всієї ночі, а за узгодженим із міськими храмами графіком, розвозитиме городян після служби і освячення святкових кошиків. До того ж, у мерії планують у святкову ніч охопити послугами електротранспорту всі мікрорайони.

Про це Житомир.info розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Плануємо, що у кожен мікрорайон на Великдень їздитиме транспорт. Цього року Пасха співпадає і в православних, і в католиків. Транспорт буде чекати у центрі міста – і, по завершенню служб у міських храмах, відправиться у різних напрямках. Розраховуємо охопити і Крошню, й Богунію, й Корбутівку, і Польову, і центр, тобто у планах – сполучити всі житлові масиви. Ми плануємо уточнити у храмах, о котрій закінчується служба і коли буде безпосередньо освячуватися паска, бо ми розуміємо, що буде два потоки громадян – ті, хто їхатимуть на всеношну службу, і ті, хто тільки зранку будуть іти, аби освятити. Під це і підлаштуємося. Фактично це не буде курсування протягом усієї ночі, а буде більше як підвіз – просто тролейбуси виїдуть о тій порі, коли буде закінчуватися служба», – пояснив Ткачук.

Нагадаємо, 5 квітня виконком Житомирської міської ради затвердив план святкування Великодня, обмеживши при цьому продаж алкогольних напоїв.

Як повідомляв Житомир.info, торік у Житомирі на Великдень тролейбуси їздили до опівночі та після закінчення служби в церквах, а на католицький – до 23:30, крім тролейбусів, курсували ще й маршрутки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі