Культура

Двоє учнів із Житомирської області – серед переможців Всеукраїнського творчого конкурсу

18 April 2017, 11:10

Двоє учнів із Житомирської області ввійшли до числа переможців підсумкового етапу ХVІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення».

Про це йдеться у наказі Міністерства освіти і науки України від 13.04.2017 р. № 591.

Так, одним із 27 переможців у номінації «Література» є учениця Бердичівського вищого професійного училища Вікторія Шакула з роботою «Лист до запитання». У номінації «Історія України і державотворення» до числа кращих разом із 32 іншими потрапила «Свічка для загублених у вирі життя» дев’ятикласниці Денишівської загальноосвітної школи І-ІІІ ступенів Мар’яни Весельської. Згідно з наказом МОН, визначено нагородити їх дипломами, а їхніх учителів – подяками.

Довідково. Всеукраїнський конкурс учнівської творчості проводиться під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» і присвячений 100-річчю утворення Української Центральної Ради та проголошення Української Народної Республіки. До розгляду в Конкурсі приймаються матеріали на тему: «Вітчизна – це не хтось і десь, Я – теж Вітчизна.» (І. Світличний), які раніше не подавалися до участі в інших наукових і творчих конкурсах. Творчі роботи з літератури можуть бути різноманітними за жанром, конкурсні роботи з історії мають носити дослідницький характер з обов’язковим залученням оригінальних джерел (джерела усної історії, архівні матеріали, матеріали періодики, мемуари, щоденники, кіно-фотодокументи тощо). Конкурсна робота має виявити здатність учня самостійно осмислити проблему з обраної теми, творчо та критично її дослідити, зібрати, систематизувати й проаналізувати джерела та літературу, сформулювати висновки.

Як повідомляв Житомир.info, учень 10 класу ЗОШ №17 Житомира Даніїл Шмідт посів перше місце в категорії «Ігрові програми» у фінальному турі ІІ етапу ХVI Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2017».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі