Події

На розі Гоголівської та Мазепи у Житомирі поліція затримала «на гарячому» трьох домушників

24 April 2017, 11:37

21 квітня на одній з житомирських вулиць оперативники підрозділу кримінальної поліції ГУНП затримали групу злодіїв ще до того, як господарі дізналися про обкрадання їх квартири. У підозрюваних вилучено низку речових доказів, у тому числі викрадені з чужої оселі гроші та одяг. Розпочато кримінальне провадження.

Про це Житомир.info повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Автомобіль Chevrolet, яким пересувалися ймовірні злодії, оперативники карного розшуку зупинили на розі вулиць Гоголівської та І. Мазепи за оперативною інформацією про причетність чоловіків до квартирної крадіжки. Окрім водія-таксиста, у салоні знаходилося троє пасажирів. В одного з них під час огляду було виявлено низку речей, походження яких чоловік не міг чітко пояснити», – йдеться у повідомленні.

За таких обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції. Правоохоронці встановили, що затриманими є 37-ми та 50-річні житомиряни та 45-річний житель Андрушівського району. Усі вони раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки.

«Поки тривало з’ясування обставин, до поліції про обкрадання своєї квартири повідомив 61-річний житель обласного центру. За словами заявника, до його помешкання злодії потрапили, підібравши ключ до замка вхідних дверей. З оселі винесли значні грошові заощадження, верхній одяг і особисті документи. Водночас у затриманих чоловіків поліція вилучила грошові кошти у сумі 17,5 тис. дол. США та 1000 євро, інші вартісні речі, набір відмичок та ключів, а також інші речові докази», – уточнюють у прес-службі поліції.

Відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.5 ст.185 (Крадіжка) ККУ. Усіх трьох підозрюваних було затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

У рамках розпочатого кримінального провадження поліція перевіряє затриманих на причетність до інших подібних злочинів в обласному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, житомирянину, котрий з кінця минулого року вчинив близько 10 квартирних крадіжок, загрожує до шести років позбавлення волі. 3 березня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Фото: ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі