Влада

Держлісагентство визначило майже 200 ділянок у Житомирській області, які пошкоджені внаслідок видобування бурштину

25 April 2017, 17:27

Державне агентство лісових ресурсів України видало наказ, яким затверджено перелік земельних ділянок, у межах яких є частини, пошкоджені внаслідок незаконного видобування бурштину, і які потребують рекультивації.

Про це 24 квітня повідомив офіційний сайт Держлісагентства.

«На виконання пункту 3 Порядку реалізації пілотного проекту рекультивації земель лісогосподарського призначення, порушених внаслідок незаконного видобування бурштину, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 1063, та враховуючи інформацію державних підприємств, що належать до сфери управління Держлісагентства, наказую затвердити Перелік земель лісогосподарського призначення, у межах яких є частини, які порушені внаслідок незаконного видобування бурштину і потребують рекультивації, що додається. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою», - зазначається у наказі за підписом заступника голова Держлісагентства Володимира Бондара.

У переліку є 2046 ділянок, які потребують рекультивації, серед них 195 – на території Житомирської області. 180 ділянок знаходяться в Олевському районі: 40 – на землях державного підприємства «Олевське лісове господарство», найбільше в Юрівському лісництві, по кілька ділянок в Камянському та Комсомольському; 140 – на землях ДП «Білокоровицьке лісове господарство», найбільше – в Поясківському лісництві, є також в Замисловицькому, Тепеницькому та Озерянському. 15 ділянок знаходяться в Овруцькому районі на землях державного підприємства «Словечанське лісове господарство», в лісництвах Сирницьке та Можарівське.

Держлісагенство нагадує, що Урядом була прийнята постанова від 30.11.2016 № 1063 «Деякі питання реалізації пілотного проекту рекультивації земель лісогосподарського призначення, порушених внаслідок незаконного видобування бурштину». Пілотний проект (рекультивації земель лісогосподарського призначення у Волинській, Рівненській та Житомирській областях) сприятиме рекультивації земель лісового фонду, пошкоджених внаслідок незаконного видобування бурштину. Окрім відновлення земель, реалізація проекту сприятиме припиненню повторного незаконного видобування бурштину на рекультивованих ділянках лісу.

Як повідомляв Житомир.info, суд скасував ТОВ «Райт Солюшн» спеціальний дозвіл на користування надрами (видобування бурштину) в Овруцькому районі на ділянці «Стрілка», розташованій між селами Сирниця та Селезівка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі