Політика

На акції 1 травня у Житомирі сталася штовханина між депутатом-свободівцем та мітингарем

1 May 2017, 15:17

 Підтримати акцію «Ні тарифному геноциду!» на майдані Соборному в Житомирі 1 травня зібралося трохи більше сотні людей. Окрім червоних прапорів у руках мітингарів ще й плакати із написами^ «Українцям український газ по собівартості», «Зупинимо геноцид народу» та заклики «Припинити політичні репресії». Проте, не всі учасники акції можуть розуміють чому прийшли і що підтримують.

«Мені дали я і держу», - зізнається Марія Семенівна.

«Сьогодні свято - День міжнародної солідарності трудящих. Наша мета - соціальна рівність, щоб люди жили рівно, добре і справедливо. Можливо, що хтось скаже, що ми порушуємо закон про декомунізацію, то кажу: немає ані серпа і молота, немає червоної зірки, тільки червоні прапори. І не має назви "комуністична", тільки соціалізм, тому ніякий закон ми не порушуємо», - каже Олександр Корнійчук.

Тим часом, до виступу готується лідер забороненої Компартії Петро Симоненко.

«Я до слова запрошую першого секретаря ЦК Компартії України Петра Миколайовича Симоненка», - говорить колишній депутат облради від КПУ Микола Тимошенко.

«Дорогі товариші, друзі, житомиряни. Життя наше погіршилося, бо сьогодні панує влада олігархів, яка не тільки є владою олігархів національного капіталу. Це компрадори, які здали і продали національні інтереси. Сьогодні в Україні реально хазяйнує американець і різні так звані європейські доброхоти, які використовують Україну для того, щоб у них було життя інше. В Україні сьогодні продажний режим і влада, яка не є національною, патріотичною, а злочинною», - каже перший секретар ЦК КПУ Петро Симоненко.

Окрім цього, на першотравневій акції представник ради ветеранів Олексій Ковальчук зачитує звернення до влади, у якому говорить не лише про тарифи, а й війну на сході, називаючи її братовбивчою.

«Зупинити невпинне зростання тарифів і цін, не вводити абонплату на газ. Прийміть негайно заходи, щоб для населення, для комунальних підприємств постачали газ видобутий в Україні. Керуючись Мінськими домовленостями зупиніть братовбивчу війну на Донбасі і вимирання народу України, найгірший мир краще за успішнішу війну. Прийміть перейменування вулиць та героїзацію тих, хто заплямував себе співпрацею з німецько-фашистськими загарбниками. Припинити звинувачення у сепаратизмі усіх тих, хто критикує антинародні дії владних структур та олігархів. Працюючим гідну зарплату, студентам гідну стипендію, пенсію на рівень прожиткового мінімуму», - зачитує Олексій Ковальчук.

Неподалік за акцією споглядали не лише поліцейські, а і проукраїнські активісти. Серед них був і депутат Житомирської міської ради, свободівець Олег Черняхович, який не витримав промов представників забороненої Компартії та вирішив відімкнути їм звук на колонках. Це спричинило штовханину між комуністом на свобовідцем.

«Наша влада, наша поліція, вона споглядає, фіксує і нічого не робить. Тому громадськість має брати на себе відповідальність і припиняти цей шабаш. Я не можу слухати, коли говорять, що все, що відбувається в країні - це геноцид чи щось інше. Комуністи забули, що вони робили, скільки людей заморили і знищили у таборах. Вони нищили українську націю, культуру, мову, а тепер вони розказують наскільки вони патріоти України, наскільки вони хочуть змінити країну на краще. Це брехня і не можна цю брехню слухати», - пояснює свій вчинок депутат міськради Олег Черняхович.

«Ми знаємо прекрасно, що до травневих свят в Житомир зайшли серйозні гроші. Є у нас криміналітет у Житомирі, у тому числі є депутат Верховної Ради, опоблоківець відомий як «кіндер сюрприз», який завів гроші в Житомир. Якщо правоохоронні органи зафіксують усі неправомірні дії цих комуняк і це дійде до якоїсь кримінальної справи - ми будемо їм тільки вдячні», - каже громадський активіст Валерій Арушанян.

Тривала акція близько двох годин. Наприкінці пенсіонери скандували «Ура!» та «Нехай живе першотравень», а Петро Симоненко поспіхом сів до автівки Honda Accord та поїхав із площі, навіть не поспілкувавшися з людьми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі