Місто

На виписку трійні сестричок «кіборга» прийшли громадські активісти, військові та представники влади Житомира

4 May 2017, 17:04

На виписку сестричок кіборга 4 травня до Житомирського перинатального центру прийшли не лише рідні, а і громадські активісти та військові.

«В нашому полку прибуло, такі три красунечки. Я сподіваюсь, що вони ніколи не побачать війни і завжди будуть пишатися своїм братом. Тому, що ми ним будемо пишатися все життя», - каже військовослужбовець Дмитро Бондар.

«Будемо няньчити, гуляти з ними, якщо треба до садочку водити», - говорить військовослужбовець Ігор Нестеренко.

«У цих трьох дівчаток не тільки в Житомирі, а і по всій Україні є багато побратимів», - додає Дмитро Бондар.

Серед присутніх, і майбутній хрещений однієї з дівчаток. Богдан розповідає: давно знає родину Ільницьких, позаяк товаришував із їхнім сином Дмитром. Чоловік ділиться: коли дізнався, що батьки загиблого друга чекають на трійню, постійно їх підтримував, а віднині обіцяє бути поруч і надалі.

«Мама Ліля виявляла повну спокійність, хоч не все інколи йшло добре під час вагітності. Проте вони вірили, що все буде добре і злагоджено, адже у них є особистий янгол-охоронець. Бог їм у цьому допоміг і за всі їх страждання, які вони перенесли нагородив їх сьогодні такими трьома янголятками. Вони повністю можуть розраховувати на мою підтримку», - запевняє майбутній хрещений Богдан Ковальчук.

З-поміж подарунків, які підготували родині Ільницьких: квіти, підгузки, одяг для дівчаток, ба навіть ексклюзивний візочок для трійні. Щоправда, він ще у дорозі.

«Нам сьогодні поляки відзвонилися, візочок вже йде через Рівне. Візочок робили на замовлення, спеціально для Сашеньки, Машеньки і Дашеньки. Ми брали до уваги побажання батьків і дівчаток, вони все кажуть мамі, а мама все озвучує», - розповідає директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко.

Також, представники міської влади запевняють: не довго залишилось чекати і на обіцяну трикімнатну квартиру.

«Зійшлися на думці, що це буде одна велика, трикімнатна квартира. Цим питанням займається мер Житомира і думаю, до кінця місяця він вже подарує Ільницьким ключі від квартири», - зауважила начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Зустріти своїх трьох онучок прийшла і Марія Іванівна. Жінка зізнається: важко було оговтатись від втрати старшого онука Дмитра, який загинув на сході. Зізнається: й донині не сила стримати сліз. Проте, із народженням дівчаток у їхній сім’ї знову з’явилися мрії та сили жити.

«Діти дуже хотіли, щоб були дітки, адже без діток не хотіли жити. Дуже хочу, щоб я за ручки їх водила, хотілося б до школи їх провести», - ділиться бабуся трійні Марія Мельничук.

Нині, кажуть лікарі, виписують сестричок з гарною вагою у понад два кілограми.

«Дівчатка набрали гарну вагу, вони зараз більше 2 кг, дітки гарні, перспективні. Сестри кіборга не можуть бути слабкими. Мама підтвердила і довела, що вона теж герой. Сьогодні вони з трьома дітками підуть додому», - запевнив головний лікар ОКУ «Житомирський обласний перинатальний центр» Юрій Вайсберг.

Батьки трійні приймають вітання та залюбки фотографуються. Опісля, дякують усім, хто їх підтримував, особливо лікарям, які допомогли їм стати утричі щасливими.

«Велике дякую Юрію Рувімовичу і всьому колективу, які допомогли нам доносити, народити, виходити і виписатися здоровими додому», - сказала мама трійні Лілія Ільницька.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі