Влада

На закупівлю сучасної техніки для житомирського «Управління автомобільних шляхів» міська влада виділила понад 16 млн грн

5 May 2017, 16:00

Чим займається житомирське «Управління автомобільних шляхів», скільки людей та техніки забезпечує його роботу, - про це та інше на брифінгу в міськраді 5 травня розповів директор підприємства Сергій Янушевич.

«Прибирання дорожнього змету, тротуарів, сміттєвих баків, вивіз цього всього і утилізація, поточний та капітальний ремонт. Підприємство займається нанесенням дорожньої розмітки, лежачих поліцейських. У нас є свій асфальтобетонний завод, який виготовляє асфальтобетонну суміш для своїх потреб та для інших компаній. Підприємство у своєму штаті на сьогоднішній день має близько 120 людей: інженерний склад, дорожні робітники, водії, механізатори, а також близько 100 одиниць техніки», - розповідає директор КП «ЖУАШ» Сергій Янушевич.

Також, Сергій Янушевич зазначає: цього року на утримання автошляхів та тротуарів міська влада виділила 16,5 мільйонів гривень, які підуть на закупівлю сучасної техніки для підприємства. Позаяк, та техніка, що є, не лише застаріла, а подекуди не придатна для використання.

«Техніка на 80% вичерпала свій ресурс, тому виділено 16,5 млн грн, ці кошти вже поповнили наш статутний капітал. На сьогоднішній день ми вже оголосили тендери на закупівлю декількох одиниць техніки: фронтальні навантажувачі, щоб робити піскосуміш, вантажити її в автомобілі. Також, міні-навантажувач, яким взимку можна вантажити сніг, влітку - оперативно прибирати дорожній змет. Вакуумні машини, 6 одиниць техніки, 10 одиниць малої механізації, яка і влітку може змітати листя, змет, сміття з тротуарів. Взимку знімається щітка і ставиться відвал, і вона може пробивати тротуари від снігу. Об’явлений тендер на віброплиту - інструмент, за допомогою якого ми можемо оперативно асфальтувати розкопки. Великі пилососи, які збирають сміття, шнеко-ротори для прибирання снігу», - каже директор КП «ЖУАШ».

Окрім цього, щоб підняти імідж підприємства, для його робітників відшили тестові комплекти нового одягу. Що ж до поточного та аварійного ремонту доріг у місті, то над цим працює три бригади підприємства та дві приватні фірми «Проспект» та «Асфальт плюс».

«У нас на сьогодні працює три бригади, четверту тільки формуємо. Дві бригади працюють по поточному, одна бригада по розкопкам. Заключені договори з двома компаніями, яким дали по одній вулиці на пробу. Компанія «Проспект» робить вул. Св. Ріхтера: фрезерування та асфальтування. Компанія «Асфальт плюс» - робить Малікова, вул. Сурина Гора. Ми побачимо, якщо якість робіт відповідатиме вимогам, які перевірятиме спеціальна комісія, технагляд, нас, як замовників, ми далі заключимо із ними договори по іншим вулицям», - сказав директор підприємства.

Про ті ділянки дороги, де робили аварійний ремонт, директор ЖУАШу запевняє: недоліки прибирають та перероблюють, адже якість – це головний критерій за яким працює підприємство.

«Те, що робилося аварійним ремонтом, буде перероблятися. Суть аварійного ремонту у тому, щоб оперативно закрити ті ями, щоб водії не пробивали колеса. Усе по новому зрізатися та укладатися по нормальному, щоб на найближчі 5 років вистачило. Кожен ранок, коли люди роз’їжджаються, ми звертаємо увагу на те, щоб вони робили усе якісно. Адже, потім повертатися і переробляти вони будуть за свій рахунок. Якщо є місця, де ви бачите, що є проблема, то звертайтесь і ми будемо це вирішувати», - зазначив Сергій Янушевич.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі