Місто

З житомирського майдану нарешті прибирають будиночок св. Миколая і вже знайшли йому місце в парку

12 May 2017, 13:05

12 травня на майдані Корольова в Житомирі нарешті демонтують будиночок Святого Миколая, який простояв там 4 місяці.

Нагадаємо, «резиденція» св. Миколая стала родзинкою цьогорічного Різдвяного ярмарку. Будиночок святого встановили 19 грудня, а урочисто відкрили – 24 грудня 2016 року. Маленьким житомирянам читали в ньому казки та роздавали подарунки. Деякі громадські діячі хотіли орендувати це приміщення для своєї роботи.

По закінченню ярмарку прикрашену сосновими гілками дерев'яну хатинку нікуди не прилаштували, і вона простояла на майдані до весни. Демонтаж споруди розпочався близько 11 години і трохи затягнувся: через півтори години піднята на тросах хатка так і висіла в очікуванні транспортування.

Будиночок Миколая переїде в житомирський парк культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна, де стане «домівкою» для казкових героїв,  - розповіла Житомир.info в. о. директора КП «Парк» Ольга Кузьмінська.

«Будиночок святого Миколая стоятиме поблизу дитячих атракціонів біля підпірної шодуарівської стіни. Планується, що це буде будиночок чарівника або аніматора, як вирішать житомиряни. Ми плануємо з цього приводу зробити опитування на Фейсбук, і за його результатами вирішимо, якому саме казковому герою місце в будиночку святого. Як варіант – аніматора, який би надавав дітям розважальні послуги», - пояснила в.о. Ольга Кузьмінська.

Як повідомляв Житомир.info, 8 травня 2017 року житомирський парк розпочав сезон каруселей, дві з яких спочатку «забракувало» Держпраці, але в.о. директора парку пояснила, що боятися нічого.

Будиночок Миколая. Фото грудня 2016 року:

Демонтаж 12 травня:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі