Місто

Житомирське ТТУ показало тролейбус, який зібрало «з нуля»

16 May 2017, 14:42

В Житомирському ТТУ  продемонстрували, як виглядає тролейбус, який працівники управління зібрали майже «з нуля» . Роботи розпочались одразу після нового року, а його виготовлення обійшлось у 980 тис. грн, і тепер машина майже повністю готова до того, щоб виїхати на маршрут. Спеціалісти переконують: значно простіше перелічити те, що в тролейбусі залишилось старого, аніж рахувати нововведення.

«Відійшли ми принципово від скріплення заднього мосту, де тяговий двигун знаходиться всередині машини, ми його розмістили в задній частині. Тим самим отримали можливість зробити понижену площадку. Вона не досить така обширна, але вона дозволяє перевезти людину з інвалідністю на колясці, маму з візочком. На зупинках, де обладнані бордюри, пандус дає можливість завезти спокійно візочок і переміщатись. Також змінили трохи салон, змінили деякі елементи кріплення пластику, змінили також конфігурацію задньої частини кузова, де він повністю рівний і дає можливість заклеїти тоноване скло згідно норм, де ми можемо його використати. Вікна вже зроблені з тонованого скла, з новими кватирками. Також обшивку бортів машини ми зробили з композитної плити ECOBOND. Також зробили накладку на передній частині і змінили фари на квадратні, щоб була якість світла краща. Щоб в темну пору доби водій міг безпечно переміщатись і забезпечувати перевезення людей», - розповідає заступник начальника управління з виробництва ЖТТУ Володимир Сингаєвський.  

Оцінити результат роботи працівники запросили міського голову, його заступника та депутатів міської ради. Мер Житомира новий тролейбус схвалює і каже: це лише початок.

«Наступний тролейбус буде ще кращий. Зокрема, реостати, які стоять на цьому тролейбусі. Зараз є сучасна схема на тиристорах, ця схема коштує певних грошей, але вона дозволяє економити електроенергію до 20-25%. І при застосуванні цієї схеми ми зможемо зробити всю передню частину тролейбуса низькополою. На наступному тролейбусі ми вже будемо це робити. Так само буде знижене додатково скло. І ряд інших нововведень буде внесений. Я хочу привітати ТТУ, працівників з тим, що вони дійсно довели, що вони вміють робити, вони вміють працювати, тому що не всі вірили, що ТТУ може «з нуля» зібрати тролейбус», - каже мер Житомира.

Якщо виготовлення таких тролейбусів стане систематичним, то місто зможе заощадити чималі гроші і забезпечить роботою місцеві підприємства, переконує Сергій Сухомлин.

«Чекаємо наступного тролейбуса. Я сподіваюся, що депутати підтримають виділення другого траншу грошей на оновлення наступного тролейбуса, і вже за результатами будемо приймати рішення: купувати нові тролейбуси (чи ні). Але я повторюся, нам необхідно закупити мінімум 80 нових тролейбусів, і ця сума просто величезна. При ціні в 6 мільйонів це фактично півмільярда гривень. Або ж ми підемо таким шляхом, і трамвайно-тролейбусне управління буде робити нові тролейбуси на своїй базі. Нехай вони не будуть такими ідеальними, як заводські, але тим не менш, це в рази заощадить і бюджет міста, і завантажить роботою наші житомирські підприємства» - переконує міський голова.

За словами працівників трамвайно-тролейбусного управління, оновлений тролейбус зможе вийти на маршрут вже за кілька днів після закінчення незначних «косметичних» робіт.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі