Місто

Учора по три, сьогодні по п’ять: як соцмережі відреагували на подорожчання проїзду в житомирських маршрутках

2 June 2017, 12:39

З 2 червня в Житомирі на 2 гривні подорожчав проїзд в маршрутках, і соцмережі зарясніли коментарями та постами обурення.

Зокрема, у Facebook житомиряни хваляться проїздом у тролейбусах і викладають знімки нових квитків по 5 грн (кому пощастило отримати), пропонують флешмоб «Маршрутки для пенсіонерів» та пропагують піші прогулянки.

Зокрема, користувачка соцмережі Наталя Ярошинська зранку 2 червня виклала фото квитка на проїзд в маршрутному таксі й написала:  «#Житомир #не_смішно. Вчора по три,але...,а сьогодні про п'ять...».

Користувач В'ячеслав Магась оголосив житомирський флешмоб «Маршрутка - транспорт лише для пенсіонерів».

«В Житомирі з 1 червня вартість проїзду в маршрутці піднімається з 3 до 5 гривень, але то не біда. Проблема в тому, що для пенсіонерів проїзд в маршрутках тепер безкоштовний. Пропоную пенсіонерам пакт про ненапад: прості працюючі громадяни перебираюся в тролейбус та трамвай за 2 грн., а пенсіонери нехай їздять в маршрутках безкоштовно. Так буде краще для нас всіх. Мало того, що ці транспортні інновації зі зміною та скасуванням маршрутів вже в печінках сидять, то тепер ще й вирішили в соціалізм в межах одного міста погратися», - написав житомирянин.

Журналістка Житомир.info Оксана Трокоз оголосила бойкот житомирським маршруткам і пройшла пішки  майже 6 тис. кроків на роботу:

Подібним чином вчинила житомирянка Соломія Мила (Юлія Демчук). Вона написала: «Чекала на маршрутку за 5 грн. і вирішила йти пішки!».

Житомирянин Дмитро Клименко проїхався тролейбусом. «Соломія Мила флешмобить з пільговиками у маршрутках, а я буду з платними пасажирами в тролейбусах», - написав чоловік.  Принципово не поїхав маршруткою й журналіст Евгеній Герасимчук.

Користувач Михайло Гвоздецький захищає житомирський комунальний транспорт.

«#Незадоволені котрі (ниють) що в Житомирі не тролейбуси а (корита), гляньте краще сюди - це тролейбуси м. Рівне», - написав він 2 червня, перебуваючи в Рівному. На його знімках – тролейбуси 60-х років минулого століття.

У коментарі під публікацією на Житомир.info «Перший день проїзду по 5 гривень в Житомирі…» користувач Facebook під ніком Val Ger повідомляє, що 2 червня в маршрутному таксі №8 водій наполягав на сплаті за проїзд пільговиків і розповідав, що «безкоштовно буде з 9:30». Нагадаємо, однією з умов підвищення тарифу на проїзд в маршрутках було безкоштовне перевезення цілого ряду пільговиків.

До речі, в деяких житомирських маршрутках наперед вивісили звернення до пільговиків з проханням поважати платних пасажирів і не їздити в години пік:

Як вже писалося, вартість проїзду до 5 гривень піднялася і в деяких приміських маршрутках. Зокрема, в маршрутних таксі №№104 «Іванівка - Станишівка» та 126 «Тетерівка - Клітчин». Користувачі пишуть, що не всі водії 104 маршруту беруть за новим тарифом, дехто возить по 3 грн. Жителі села Довжик Житомирського району розповіли Житомир.info, що вранці 2 червня їхали в маршрутці № 102 за старими розцінками: 3 гривні по місту та 4 грн в Довжик. Редакція сайту має намір зателефонувати до начальника управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Романа Крисюка, щоб він прокоментував, чому одні водії беруть з пасажирів 3, а інші – 5 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 2 червня житомирські приватні перевізники підняли вартість проїзду до 5 гривень, і очікування городян, що в маршрутки сідатимуть одні пенсіонери, не виправдалися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі