Місто

На трьох житомирських зупинках встановили стенди з графіками руху тролейбусів

8 June 2017, 16:24

Стенди з розкладами руху електротранспорту з’явилися на трьох житомирських зупинках тиждень тому. Конструкції, встановлені на Старому Бульварі, автовокзалі та у гідропарку, містять інформацію про напрями руху та час прибуття тролейбусів у будні та вихідні. Як це працює на практиці – перевіряємо разом зі школяркою Вікторією Чередник.

«Мені потрібен тролейбус №2 і він приїде в 11:35. Ну може трошки запізниться», - говорить дівчина, ознайомившись з графіком.

На стенді вказано, що транспорт може на 2 хвилини відхилитися від графіку, втім цього разу він приїжджає вчасно.

До появи розкладів пасажири ставляться по-різному.

«Я скажу, що це повна дурниця. Людина по потребі прибігла, сіла і поїхала. Слава Богу, вони нормально і так без розкладу їздять. А роздивлятися якусь певну хвилину... Доки ти прийдеш та прочитаєш, то він і так приїде. Чекати тут не доводиться, поки ми з вами говорили, то вже два їх прийшло», - розповідає В’ячеслав Іванович.

«Я користуюсь постійно ним (стендами з розкладом)і воно завжди точно і виходить, прямо хвилина в хвилину», - зазначає Галина Соловйова.

Невдовзі у місті може з’явитися 200 таких стендів: відповідно до результатів голосування по бюджету участі минулого року, за проектну пропозицію «Встановлення на зупинках карт-схем із графіком руху громадського транспорту» проголосувало 568 людей, вартість проекту - 997 тис 500 грн.

«Є такий проект, який виграв в конкурсі «Бюджет участі», зараз планується встановлення 200 таких графіків руху на центральних зупинках, де найбільший пасажиропотік. І перших три, які були встановлені, реалізовувалися самим автором проектної пропозиції. Зараз збираються думки, побажання, чи воно працює нормально, як ця конструкція у практиці. І, власне, якщо все буде успішно, буде оголошено тендер на закупівлю 200 таких конструкцій і встановлення їх у місті Житомирі. Це дозволить житомирянам бачити, коли саме приходить транспорт, і не виходити на зупинку і чекати, а знати, на котру годину чи хвилину виходити, щоб сісти і поїхати. Користування електротранспортом стає, відповідно, зручнішим», - розповідає директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

В управлінні транспорту обіцяють слідкувати за тим, щоб тролейбуси вчасно приїжджали на зупинки, а у разі зміни графіків інформація на стендах оперативно оновлювалася.

«Цих три конструкції не обійшлися місту ні в які кошти, вони встановлені безкоштовно. Погоджений їхній зовнішній вигляд. Можливо, якісь пропозиції будуть, але основні пропозиції, які були, ми врахували під час виготовлення перших конструкцій. Безпосередньо ТТУ приймало участь у розробці цих графіків. Згідно фактичних даних руху тролейбусів надавали нам інформацію і, відповідно, вони будуть контролювати своїх працівників, водіїв, щоб водії здійснювали рух тролейбусу згідно даних, які зазначені у графіках руху. Управління транспорту зі свого боку теж обов’язково буде здійснювати контроль», - пояснює начальник управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Вікторія Климчук-Побережник.

Коли саме 200 стендів з‘являться на зупинках в управлінні транспорту не беруться, втім зазначають, що у майбутньому на них міститиметься й інформація з графіками руху маршруток.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі