Культура

Родина покійного житомирського живописця Володимира Вербицького показала роботи, які раніше майже не виставлялися

16 June 2017, 09:41

 У Житомирському обласному краєзнавчому музеї 15 червня відкрилась виставка художника Володимира Вербицького, присвячена 65-річчю з дня його народження.

Про це повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Всесвітньо відомий живописець пішов із життя в розквіті творчих сил. Як зазначив директор краєзнавчого музею Роман Насонов, з 15 червня творчий спадок Володимира Вербицького готовий до діалогу із глядачами. Дружина художника Марина Вербицька розповіла, що на виставці можна подивитися роботи автора періоду 1992-1996 років, які раніше практично не виставлялися, зокрема портрети синів художника, її портрет та інші», - інформує ОДА.

Володимир Вербицький працював у галузі графіки, живопису та плакату. Брав участь у всесоюзних, міжнародних, республіканських та обласних конкурсах. Представлені на виставці у Житомирському обласному краєзнавчому музеї твори належать родині художника.

Довідка ОДА:

Вербицький Володимир Миколайович (07.04.1952, Житомир – 18.08.1996, Житомир) – живописець і графік. Працював переважно в портретному жанрі. Його творча спадщина належить до найвищих досягнень житомирського образотворчого мистецтва другої половини ХХ століття.

Художник закінчив Київську художню школу ім. Т.Г. Шевченка, Харківське державне художнє училище.

З 1992 по 1996 був головою Житомирської організації «Спілка Художників України».

Як повідомляв Житомир.info, в березні цього року в краєзнавчому музеї відкрилася унікальна виставка мікромініатюр відомого майстра Володимира Казаряна – малюнки на рисових і макових зернах, з пилу дорогоцінного каміння та людського волосся, караван верблюдів у вушку голки, чарівні квіти, підкована блоха та інші.

Фото прес-служби Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі