Події

Спред під виглядом вершкового масла в дитсадки та школи постачало підприємство з Житомира, - прокуратура

20 June 2017, 13:13

Підприємство, яке постачало в дитячі садки, лікарні та будинок-інтернат  Житомирської області «вершкове» масло рослинного походження, знаходиться в Житомирі.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Житомирської області від 20 червня 2017 року.

«Одне із підприємств м. Житомира, надавши організатору відкритих торгів неправдиву інформацію про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, у грудні 2016 року стало переможцем відкритих торгів на постачання масла вершкового (жирність не менше 72,5 %). У подальшому із переможцем тендеру укладено договір поставки масла вершкового на суму 910 848 грн. Однак підприємство насправді постачало до дитсадків, шкіл, дитячої клінічної лікарні, будинку-інтернату, протитуберкульозного диспансеру та санаторію продукцію неналежної якості, вміст тваринних жирів у якій не перевищував 1% (виділено редакцією), що є шкідливим для здоров’я людей», - інформує прокуратура.

Під час досудового розслідування 19 червня 2017 року спільними зусиллями Служби безпеки України та прокуратури області у виробників та постачальників, що знаходяться у Житомирській, Рівненській та Київській областях, проведено низку санкціонованих обшуків, під час яких вилучено фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку, понад 3,5 тонни недоброякісної продукції, зразки хімічних речовин, що використовуються при її виготовленні тощо, - зазначає прокуратура.

Зараз за процесуального керівництва прокуратури на рахунки підприємств накладено арешти. Досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке проводить слідчий відділ УСБУ в області, триває. Призначено комплексну експертизу харчових продуктів.

«Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом скоєння шахрайства в особливо великих розмірах, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. Санкція зазначеної статті карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

На сайті державних закупівель zacupki.prom.ua вдалося відшукати тендер від грудня 2016 року, кінцева вартість якого відповідає вказаній прокуратурою – 910 848 грн. Замовник закупівель - управління освіти і науки виконавчого комітету Бердичівської міської ради Житомирської області, предмет закупівлі - масло вершкове не менше 72,5% жирності, об'єм - 12 800 кг. Очікувана вартість закупівлі складала 1 млн 408 тис. грн. Пропозиції надали 4 учасники, а переможцем тендеру визнане підприємство облспоживспілки «Житомирська міжрайонна заготівельно-збутова база», яке запропонувало найнижчу ціну - 910 848,00 грн з ПДВ, або 71 гривня 16 копійок за 1 кілограм масла.

Скрін-копія результатів грудневих торгів з сайту zacupki.prom.ua

Договір із керівником Житомирської заготівельно-збутової бази Ходюк Тамарою Адамівною управління освіти уклало 4 січня 2017 року.

Як повідомляв Житомир.info, днями СБУ викрила фірму, яка постачала до дитсадків та лікарень Житомирської області підроблене вершкове масло.

Фото прес-служби прокуратури

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі