Влада

Поліція Житомирської області отримала 18 новеньких Mitsubishi Outlander для роботи груп швидкого реагування

20 June 2017, 14:18

Замість застарілих УАЗиків та ВАЗів у відділках поліції Житомирщини з’явиться 18 новеньких позашляховиків Mitsubishi Outlander з електродвигунами. Ключі від машин для роботи груп швидкого реагування у районах області 20 червня поліцейським вручив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

«Цей транспорт передбачений переважно для сільської місцевості, не для апаратів, а для простих патрульних поліцейських, які несуть службу у сільській місцевості. Це у першу чергу комфорт і мобільність. Поліцейським залишилось якісно нести службу, так як ми прописували у документах, коли формували Національну поліцію», - каже Олександр Фацевич.

Поліцейські тішаться новими автомобілями, кажуть: це дасть можливість не лише швидше прибувати на місце виклику, а і відчути себе висококласним поліцейським.

«Сидячи за кермом такого транспортного засобу відчуваєш себе заможною людиною, а відповідно – висококваліфікованим поліцейським. Цей комфорт дозволяє себе відчути фахівцем професії, яку поважають, люблять. Нам залишилось тільки підтвердити сподівання людей і влади», - говорить заступник начальника відділу забезпечення безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності ГУНП в Житомирській області Іван Кобилинський.

Поліцейські Іван Кобилинський зізнається: вперше сівши за кермо автівки звернув увагу не на шкіряний салон та автоматизовану коробку передач, а на технічні характеристики машини.

«Даний транспортний засіб обладнаний гібридною установкою: бензиновий двигун, якщо розрядився акумулятор ми зможемо їздити на виклики на бензині, та два електродвинуги. Вони заряджаються 30-40 хвилин, також є варіант зарядки даних транспортних засобів від звичайної електромережі у 220 Вт», - зізнається Іван Кобилинський.

Начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко ділиться: будуть навіть прораховувати наскільки економні гібридні Outlander у порівнянні з вітчизняними машинами.

«Вони екологічно чисті, більш економні і це також дасть змогу поліції Житомирщині економити на паливі. Також, голова Нацполіції поставив завдання давати звіт про те, скільки ми економимо на цих автомобілях. Якщо будуть позитивні результати, то таких автомобілів закуплять більше для всієї Національної поліції», - сказав Вячеслав Печененко.

Допомагати реалізовувати програму підтримки поліції обіцяє і обласна влада.

«На 2016-2020 роки передбачено для ГУНП в Житомирській області 105 млн грн, при цьому 21 млн грн планується виділити в 2017 році. До цієї програми найближчим часом плануємо внести зміни і передбачити для підтримки патрульної поліції ще 4 млн грн», - сказав заступник голови - керівник апарату Житомирської облдержадміністрації Олексій Ясюнецький.

Одразу після освячення, автомобілі рушили нести службу в районах області: по три автомобілі Mitsubishi Outlander працюватимуть у Бердичівському, Коростенському та Новоград-Волинському районах, по два – у Коростишівському та Житомирському та по одному – у Малинському, Овруцькому, Олевському, Радомишльському та Чуднівському районах області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі