Місто

У гідропарку житомиряни зможуть займатися новим видом спорту - сап-бордингом

7 July 2017, 13:36

Сап-бординг, або простіше кажучи серфінг з веслом – цей вид спорту стає доступним для житомирян. Компанія «Євроголд» передала місту 9 дошок власного виробництва, щоб упродовж літа кожен житомирянин за символічні 10 грн за 30 хвилин міг спробувати себе у новому виді спорту.

«Ми як компанія «Євроголд» виробляємо прасувальні дошки, спортивні дошки. І ми хотіли дати житомирянам можливість за нормальною ціною тренуватися на цій прекрасній природі, яка у нас є», - розповідає генеральний директор компанії «Євроголд», австрієць Тобіас Гроліч. Він зізнається, що й сам регулярно займається сап-бордингом і дивується, що житомиряни часто не помічають краси, яка їх оточує.

«Так, тут неймовірно красиво. Найкращий час - це 7 годин ранку, коли вода, як дзеркало, тихо, ти один, ти відпочиваєш, починаєш день зовсім по-іншому, ніж одразу їхати на роботу», - говорить Тобіас Гроліч.

Взяти дошку напрокат житомиряни зможуть на човновій станції з 11 ранку до 8-ї вечора щоденно, окрім вівторка та середи.

«Я хочу дуже подякувати компанії “Євроголд” за цей спільний проект, це - чудовий приклад соціально відповідального бізнесу. По-перше, це спортивна активність, по-друге, це популяризує сучасні види спорту. Поки що в Житомирі не можна говорити, що ці дошки є дуже популярними, але я думаю, тільки тому, що про них мало хто знає. І за 10 гривень кожен житомирянин зможе прийти, спробувати», - сказав заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Дизайн дошок «Євроголд» розробляв партнер компанії, багаторазовий чемпіон з віндсерфінгу Патрік Діательм та його дружина Карін, на рахунку якої 29 золотих кубків. Навіть їхній трирічний син 3-річний Левін вже впевнено стоїть на дошці.  

«Насправді я більше спеціалізуюся на віндсерфінгу - серфи з вітрилами, а ці дошки - це SUP-board, яким керують, стоячи з веслом. І для мене це більше хобі, ніж кар’єра. Коли ми буваємо в Австралії, і якщо там великі хвилі, то ми також використовуємо дошки “Євроголд”. Велика особливість даних дошок в тому, що всередині вони порожні. Вони прості у використанні і мають маленьку вагу. На ринку Європи це найлегші дошки, які можна придбати», - розповідає Патрік.

А тепер до практики. Перш ніж стати на дошку, варто на півхвилини відкрутити клапан – це допоможе вирівняти тиск, а далі справа за майстерністю.

«Для того, щоб вийти на воду, ви повинні знайти баланс в тому положенні, в якому ви або сидячи, або стоячи зможете виконувати якісь дії з дошкою, і пливти», - розповідає головний технолог виготовлення спортивних дошок Олексій Котюк.

Фахівці попереджають, на практиці втримати рівновагу не так легко, як може здатися на перший погляд.

«Євроголд забезпечив до кожної дошки жилет. І всі, хто буде виходити на воду, будуть обов’язково в жилеті», - розповіла директор КП «Парк» Світлана Ольшанська.

Крім того, фахівці компанії планують проводити майстер класи для новачків. Кілька разів на тиждень житомиряни зможуть плавати на дошках під пильним наглядом досвідчених інструкторів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі