Суспільство

Як обрати якісний хліб. Поради виробника

18 August 2017, 11:48

Без хліба нема обіду. Ця приказка відображає любов українців до хліба – головного продукту на столі кожної сім’ї. «Як сало без хліба» - казали в давнину. Так і зараз: ні перше, ні друге без хліба не їсться, а дехто ще й вареники хлібом заїдає. Поспішаючи додому після роботи, кожен сім’янин вважає за обов’язок зайти в магазин, щоб купити буханець чи півбуханця свіжого ароматного хліба.

На прилавках продуктових магазинів – хліб на будь-який смак. Білий, чорний, смугастий, із зернятами, родзинками, маком, салом, в упаковці й без – всього не перелічити.

Яким він має бути, справжній хліб? Чому один глевкий, а інший занадто пухкий? Один черствіє зразу, іншого «час не бере»?

Справжній хліб – це хліб, виготовлений з натуральних інгредієнтів, без додавання шкідливих замінників, домішок та консервантів, - переконують фахівці одного з найбільших в Україні виробників хліба - ТОВ «Бердичівський хлібозавод», який випускає продукцію під торговою маркою «Цар-Хліб» і забезпечує доставку в Житомирській, Вінницькій областях, а також частково у Хмельницькій, Рівненській та Київській.

Зрозуміти, що хліб якісний, на вигляд непросто. Однак він має певні характеристики, - наголошують фахівці Бердичівського хлібозаводу. До таких відносяться:

Зовнішній вигляд. Хліб має бути правильної форми: без зам’ятостей, «шапок» та тріщин. Шкірка має бути  рівномірного кольору, без слідів підгорання.

М’якоть – основний показник якості хліба. Вона має бути рівномірною і мілкопористою, не містити великих пустот та сторонніх включень, а також щільних нерозпушених включень. Якісна м’якоть має бути добре пропеченою, не липнути і не бути вологою. При надавлюванні має повернутися до попередньої форми.

Через додавання неякісної муки, важких домішок, хліб стає важким та погано пропікається. І навпаки, надмірна кількість розпушувачів, замінників яєць, роблять хліб «повітряним». Так виробники здешевлюють виробничу вартість.

ТОВ «Бердичівський хлібозавод» є виробником високоякісного хліба та багатьох найменувань хлібобулочних та кондитерських виробів. Щоб задовольнити смак найпримхливішого споживача, підприємство поєднує старовинні рецепти з новітніми технологіями та автоматизацією виробничого процесу, використовуючи тільки натуральні інгредієнти: високоякісне борошно, природно очищену воду, «живі» дріжджі львівського виробника й натуральні соняшникову олію та курячі яйця.

«Ми відрізняємося від інших учасників ринку готовністю гарантувати стабільну якість, а разом з нею, корисність нашого хліба. Сьогодні все більше людей починають свідомо ставитися до свого здоров'я та здоров'я своїх близьких, а це значить, що вони готові вибирати якісніший продукт», - говорить начальник відділу збуту ТОВ «Бердичівський хлібозавод» Олег Ударов.

ТОВ «Бердичівський хлібозавод» - завод з 90-річною історією, який входить до одного з найбільших українських холдингів «Хлібні інвестиції» і виробляє продукцію з логотипом «Цар-Хліб». Якість продукції ТОВ «Бердичівський хлібозавод» підтверджується дипломами Ι, ΙΙ і ΙΙΙ ступенів Всеукраїнських дегустаційних конкурсів та 8 золотими медалями за найвищу якість.

Поради від ТМ «Цар-Хліб»:

У холодильнику хліб краще зберігати в поліетиленовому пакеті з отворами, в тканинному мішку або паперовій упаковці, щоб захистити продукт від сторонніх ароматів і підтримати оптимальну вологість. Якщо покласти в кожен пакет по дрібці солі в марлі, він не стане «здобиччю» цвілевих бактерій, навіть якщо холодильник відключиться.

У хорошій хлібниці випічка може зберігатися тиждень. Бажано тримати білий і чорний хліб окремо, оскільки житні хлібини мають більш високу вологість. Тоді термін придатності хліба обох видів значно збільшується. З цієї причини рекомендується купити хлібницю з двома або трьома секціями.

Бажано щодня прибирати з хлібниці крихти, а раз на тиждень її слід мити і добре висушувати. Якщо в хлібницю покласти невеликий шматочок цукру, яблучну часточку або очищену картоплину, можна знизити вологість і продовжити термін зберігання хліба.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі