Місто

Анастасія Приходько біля житомирського меморіалу загиблим на Майдані: Вони віддали своє життя, щоб ми не боялись

23 August 2017, 23:16

Кілька сотень житомирян зібрались ввечері 23 серпня на майдані Корольова, щоб побачити меморіал загиблим Героям Небесної сотні.

Рівно о 21:00 розпочався мітинг, під час якого члени родин загиблих відкрили меморіальний знак в центрі Житомира разом із Віце-прем’єр-міністром України, мером Житомира, головою ОДА та облради і співачкою Анастасією Приходько.

«Справжні Герої з’явились саме під час Революції Гідності. Справжні Герої, які чітко розуміли, на що вони йдуть та що вони віддають. Ви знаєте, що одним із перших був народний депутат Зайко, який загинув 18 лютого, багато хлопців загинуло 20 лютого. І нам, тим, хто були поряд, було незрозуміло, а що ж буде далі. Почалась військова агресія. А починалась і готувалась вона ще з 2013 року. По анексії Криму, по окупації Донецької, Луганської областей. Планувалось по Харківській області, Одеській області, Запорізькій області, Херсонській області. І зупинити її зміг тільки український народ», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко.

«Всі вони своїми грудьми стали на захист незалежності нашої держави. Всі вони мріяли про сильну, незалежну державу. І я думаю, що ми з вами, пам’ятаючи про них, збудуємо таку державу. Ми всі повинні пам’ятати, що вшанування Героїв - це наш святий обов’язок», - закликав син загиблого Героя Небесної сотні Олександр Зайко.

«Немає, напевно, таких слів, які можна було б підібрати в такі моменти, як зараз. Тому що, пригадуючи все, що відбувалось на Майдані, це дуже страшна біль. Біль, яка залишиться в серці кожного громадянина України. Вони віддали своє життя, щоб дати нам сили, мужності, щоб ми ніколи не боялись. Низький уклін батькам. Це дуже велике горе і дуже велика втрата, але я маю честь стояти тут і казати ці слова», - сказала співачка Анастасія Приходько.

Після спільного виконання державного гімну та молитви за Україну люди поклали лампадки та квіти до меморіалу Героям Небесної сотні на майдані Корольова.

Фоторепортаж із відкриття пам’ятної композиції Героям Небесної сотні дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі